Acasă Politica FOTO/VIDEO Liberalii suceveni şi-au lansat candidaţii la locale. Lungu a urcat cu...

FOTO/VIDEO Liberalii suceveni şi-au lansat candidaţii la locale. Lungu a urcat cu nepotul pe scenă, candidatul din Fălticeni s-a lăudat că i-a dat ultima împărtăşanie lui Ion Irimescu, iar la Rădăuţi se mai caută candidat


Intră acum și în grupul de

Peste o mie de membri şi simpatizanţi liberali au participat, vineri după amiaza, la Casa Culturii din Suceava la lansarea candidaţilor PNL din judeţul Suceava pentru funcţiile de primar şi pentru cea de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava în prezenţa co-preşedinţilor PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga.

pnl gorghiu blaga candidatii (4)



La această acţiune a liberalilor a lipsit fostul preşedinte al PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, dar şi vicepreşedintele CJ Suceava, Ilie Niţă, care şi-a câştigat prin instanţă dreptul de a fi membru PNL.

Pentru aceştia mesajul co-preşedintelui PNL Vasile Blaga a fost clar: „Să stea acasă!”

„Cei care nu sunt aici şi mai cred că pot face valuri în organizaţie Suceava să stea acasă”, a spus Vasile Blaga.

În cadrul manifestării, Gheorghe Flutur a anunţat că PNL Suceava pleacă la drum cu 53 de primari în funcţie şi a menţionat că mai sunt 107 zile până la alegeri. El i-a anunţat pe cei 113 candidaţi ai partidului pentru primării şi a spus că la Rădăuţi urmează să fie făcută desemnarea candidatului în perioada următoare.

El a cerut să se pornească serios în campanie, iar militanţii partidului să explice că PNL vrea dezvoltare şi militează pentru bunăstarea oamenilor.

Flutur a mai spus că este nevoie de investiţii în infrastructura de transporturi, culturală, şcolară şi de sănătate şi a anunţat că va cere cu ceilalţi parlamentari liberali din Moldova rediscutarea Masterplanului de transporturi care nu prevede investiţii în autostrăzi şi drumuri rapide în zonă.

El le-a spus membrilor liberali să meargă „cu raniţa în spate” după investitori pentru că investiţiile făcute trebuie folosite.

Totodată, liderul PNL Suceava afirmat că şi-a fi dorit să se confrunte pe vot direct pentru funcţia de preşedinte al CJ Suceava, dar că acum fiind vot indirect pentru această funcţie vrea ca PNL să facă majoritatea în CJ Suceava.

„Angajamentul nostru e să facem fără cârje 50 la sută plus unu să putem guverna judeţul”, a spus Flutur

El a mai arătat că nu-şi mai doreşte ca preşedintele de Consiliu Judeţean să fie cel care împarte banii către localităţi.

„Luaţi-mi pixul. Banii să vină prin formulă la primării”, a spus Flutur.

Vicepreşedintele regional al PNL, deputatul Ioan Bălan, a cărui candidatură validată de organizaţia judeţeană PNL Suceava nu a fost validată şi de conducerea centrală care a decis să-l reprimească pe Ion Lungu în partid şi să-l susţină la un al patrulea mandat a spus că este capabil să treacă peste orgolii personale.

El a arătat că din 2012 a preluat organizaţia municipală PNL Suceava şi a reuşit ca în 2014 să câştige alegerile prezidenţiale în municipiu în ambele tururi când toate celelalte formaţiuni politice susţineau celălalt candidat.

Ioan Bălan a spus însă că, din studiile sociologice, ar fi reieşit că nu a reuşit să transfere din interiorul echipei PNL Suceava toată aprecierea de care se bucură şi spre cetăţenii municipiului şi că ar fi avut 20 la sută intenţie de vot.

În condiţiile în care se prefigurau doi candidaţi puternici pe dreapta, el şi Ion Lungu, aceasta ar fi lăsat cale liberă PSD să câştige alegerile locale în municipiu, iar în aceste condiţii unul dintre ei trebuia să renunţe la candiatură.

„Am făcut eu pasul să mă retrag”, a spus Bălan care a adăugat că va pune la dispoziţia partidului toată puterea sa muncă pentru câştigarea alegerilor.

El a respins zvonurile că ar intenţiona să candideze şi chiar a anunţat că nu va candida nici pentru Consiliul local şi nici pentru Consiliul judeţean.

Preotul Liviu Mihăilă, candidatul PNL la Fălticeni, a spus că un preot nu poate fi decât liberal şi a criticat faptul că acum preoţii nu sunt lăsaţi să facă politică, amintind că în perioada interbelică, patriarhul ţinea locotenenţa.

El a explicat că a intrat în PNL pentru că un politician este un om care îşi iubeşte ţara.

Mihăilă a mai spus că se aşteaptă la atacuri împotriva sa şi că se pregăteşte să se dueleze cu „prietenii din PSD”.

El a mai arătat că i-a dat ultima împărtăşanie artistului Ion Irimescu care i-a cerut să aibă grijă de muzeul din Fălticeni unde sunt operele sale.

În discursul său, preotul a mai spus că se ocupă de promovarea artiştilor fiind iniţiator al unui festival Grigore Vasiliu Birlic şi că a constatat că şi moldovenii au umor, dar nu ca al oltenilor.

Aprecierea sa legată de umorul moldovenilor a fost criticată de co-preşedintele PNL Alina Gorghiu, care a subliniat că umorul moldovenilor nu poate fi contestat.

„Nu-l credeţi pe candidatul de la Fălticeni”, le-a spus Gorghiu celor prezenţi referindu-se la faptul că moldovenii nu ar avea umor.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a spus că „îndrăzneşte cu respect” să mai ceară o dată votul sucevenilor.

El a spus că în ultimii 12 ani de când este primar în municipiul Suceava s-au adus peste 300 de milioane de euro cu care s-a finanţat sistemul de termoficare, sistemul de apă şi canal ori sau finanţat lucrări de drumuri sau de modernizare a şcolilor.

Lungu a prezentat un program pentru viitorul mandat în care a inclus construcţia unui nou pod peste Suceava, construirea unei grădiniţe în Obcine sau achiziţia de noi autobuze.

El a spus că vrea să continue modernizarea municipiului Suceava.

În finalul intervenţiei sale, Ion Lungu a spus că a aflat, de curând, că liderul liberal Alina Gorghiu, ar fi „pe jumătate” suceveancă întrucât soţul ei, Lucian Isar, este din Suceava şi pentru aceasta i-a oferit un coş cu flori pe care Gorghiu l-a pus în faţa scenei.

Co-preşedinţii PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga le-au urat candidaţilor succes şi le-au cerut să explice oamenilor că proiectul liberal este cel care le poate aduce prosperitate.

În finalul manifestării Ion Lungu şi-a luat nepotul pe scenă prezentându-l astfel mulţimii liberale.(R.N.)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version