Candidatul PSD la Primăria Suceava, validat peste o săptămână de BPN al PSD


Intră acum și în grupul de

Candidatul desemnat de PSD Suceava pentru funcţia de primar al municipiului reşedinţă de judeţ, Tiberius Brădăţan, urmează să fie validat săptămâna viitoare în şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD.

bradatan candidatul (1)

Iniţial, candidatura lui Brădăţan trebuia să fie validată în şedinţa de marţi a BPN al PSD, dar din cauza volumul mare de documente supuse dezbaterii, s-a decis ca validările de candidaturi din judeţele Moldovei să fie amânate pentru următoarea şedinţă.

Preşedintele organizaţiei municipale PSD Suceava, senatorul Ovidiu Donţu, a declarat că BPN al PSD a stabilit ca validările de candidaţi să fie făcute pe regiuni istorice.

El a arătat că din cauză că în şedinţa de marţi a BPN au fost foarte multe decizii de luat, s-a amânat pentru luni validarea candidaţilor din judeţele Moldovei.

Donţu a spus că pentru toate judeţele Moldovei, validarea finală a candidaturilor va fi decisă în şedinţa de luni a BPN al PSD.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat însă după şedinţa BPN că au fost validtate candidaturi în regiunea de nord-est, la Botoşani – Ovidiu Portariuc, la Vaslui – Vasile Pavăl, la Piatra Neamţ – Liviu Harbuz, la Iaşi – Mihai Chirică, la Bacău – Cosmin Necula.

Ovidiu Donţu a precizat după declaraţiile lui Liviu Dragnea că nu s-a luat în discuţie propunerea organizaţiei Suceava întrucât preşedintele organizaţiei nu a participat la şedinţa BPN fiind bolnav, dar că se va discuta în prima şedinţă a BPN.

Candidatul desemnat de PSD Suceava pentru funcţia de primar al Sucevei este medicul Tiberius Brădăţan, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava.

El deţine funcţia de preşedinte executiv al organizaţiei municipale Suceava aPSD.

Medicul Tiberius Brădăţan a mai candidat din partea PSD pentru funcţia de senator în colegiul 1, în alegerile din 2012, iar cu toate că a obţinut mai multe voturi decât contracandidatul său Gheorghe Flutur, nu a fost ales pentru că, prin jocul rezultatelor, colegiul respectiv a fost atribuit candidatului PDL.

(R.N.B.)


Intră acum și în grupul de