Încă un preot sucevean țintește la scaunul de primar. Sorin Doroftiese este candidatul PNL la Primăria Dorna Candrenilor


Intră acum și în grupul de

PNL Suceava a anunțat că preotul Sorin Doroftiese va fi candidatul partidului la funcția de primar al comunei Dorna Candrenilor.

Sorin Doroftiese este cel de-al doilea preot sucevean care renunță la preoție pentru a candida la funcția de primar din partea PNL.

Primul preot din județul Suceava care a renunțat la preoție pentru o candidatură este Liviu Mihăilă, ce va fi candidatul PNL la funcția de primar al municipiului Fălticeni.

Secretarul eparhial al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, preotul Cornel Oprișan, a declarat, joi, că preotul Sorin Doroftiese a depus cerere de retragere din preoție.

El a spus că Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a luat act de decizia preotului.

Secretarul eparhial a evitat să comenteze aceste retrageri din preoție pentru candidaturi la funcția de primar.

primaria Dorna Candrenilor”Atât timp cât ei încalcă anumite lucruri, se merge conform statutului”, a precizat Cornel Oprișan.

 

Actualul primar al comunei  Dorna Candrenilor, Mafteiu Candrea, a renunțat la candidatura la funcția de primar și se va afla doar pe lista de candidați la Consiliul Local.

De remarcat este că președintele organizației municipale PNL Suceava, primarul Ion Lungu, a declarat, miercuri, că nu este de acord cu includerea de preoţi pe liste.

„Nu sunt de acord cu preoţi pe liste. Biserica are rolul său, iar administraţia publică rolul său”, a declarat, Lungu, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că „biserica şi preoţii au menirea lor”. (N.B.)


Intră acum și în grupul de