Gheorghe Flutur și-a prezentat echipa de consilieri pentru alegerile din 2016


Intră acum și în grupul de

Gheorghe Flutur  si-a prezentat echipa de consilieri pentru alegerile din 2016, la sediul PNL, din Aleea Trandafirilor din Suceava.

Flutur si candidatii la CJ Suceava

Gheorghe Flutur, candidatul PNL la presedinția CJ Suceava:

”Spun mai intai Doamne-Ajuta. PNL e prezent la start cu lista de consilieri judeteni, 47, pentru alegerile din 5 iunie. Multumesc colegilor prezenti care au acceptat sa faca parte din echipa mea. Salut prezenta prietenului si primarului Ion Lungu. Lista o vom depune peste o ora.”

Gheorghe Flutur deschide lista de consilieri judeteni. Cristi Cretu, fostul consilier al lui Flutur, inchide lista.

”Din 47 de membri, 37 sunt titulari. Avem 14 femei (30 %). Varsta medie a listei lui Flutur e de 47 de ani. Avem 32 % dintre candidati sub 40 de ani. Avem 9 profesori, din care trei unversitari, si un general, Eugen Salar. Asta e lista pe care o prezentam.

As vrea sa ii urez actualului presedinte de CJ, Catalin Nechifor, multa sanatate si insanatosire grabnica si sunt alaturi de el acum, in aceste momente cand stiu ca este bolnav.

Vom avea o viziune noua, una regionala. Mai multa Europa trebuie in Moldova si trebuie sa eliminam diferenta intre judetele din Moldova si Ardeal.

Noi trebuie sa venim cu reteta care rezolva problema. Voi promova parteneriatele si intind o mana catre toti primarii indiferent de culoarea politica. Socotesc ca dupa alageri trebuie lasata lupta politica si sa reintram la constructie. In mine primarii vor gasi un partener.

CJ Suceava va trebui sa se aplece, si in manadatul meu sigur se va intampla asta, asupra intereselor locuitoriilor judetului. Garantez ca va fi o conducere implicata si nu spectatoare la ce se pretrece in judet. Ma refer la mediere, la promovare, la stimulare si la asociere. PNL e pregatit sa guverneze judetul. Am parcurs toate unitatile adminstrative si am o imagine clara cu ce se intampla in judet.

Sunt foarte multe probleme nerezolvate si trebuie sa intre in procedura de urgenta. Ridic o serie de probleme vazute: lipsa locurilor de munca care e mai acuta ca oricand. Din pacate, nu se promoveaza Bucovina si va trebui sa relansam promovarea. Multe lucrari de investitii abandonate. Nu putem sa mai asistam la lucrari facute 80% si care se deterioreaza pentru ca anumite zone stau cu mana pe frana trasa. Lipsa subventiilor in agriculutura din ultimele 6 luni.

Judetul Suceava e afectat puternic de seceta. Panza de apa freatica a coborat foarte mult si trebuie aductiune de apa, mai ales pe zona Siretului. Lipsa lemnului de foc la populatie, sunt regulamente gandite prost, acum cand animalele urca la munte nu ai lemn sa repari saivanele si stanile. Transport dezorganizat in judet, pentru ca facem investitii pentru drumuri, dar e gabarit depasit si din cauza sutelor de TIR-uri care trec zilnic.

Nu se poate sa exploatezi balastierele necontrolat. In zona Radauti, e grav ce se intampla. Lipsa informatiilor privind absorbtia banilor europeni. S-au intarziat ghidurile si tinerii nu prea stiu ce au de facut, mai ales ca nu functioenaza camerele agricole. Orasele mici au ramas in urma unor comune. Blocarea proiectelor de cadastru-nu a inceput nimic si va trebui demarat din toamna urgent cu fonduri europene.

Mai bine arata drumurile comunale decat cele judetene, in momentul de fata. Va trebui sa relansam programele turistice. <<Utilitati si mediu>> a devenit o povara de nesuportat pentru localitatile care sunt in programul acesta. La Suceava, in oras, traficul rutier trebuie rezolvat. Nevoia unei sali polivalente, Casa de Cultura (sa rezolvam amiabil), legal sa se poata moderniza pentru ca poate fi o emblema a Sucevei, amenajarea spatiilor verzi si a locurilor dintre blocuri.

Pentru Dorna, gazul metan si casinoul, Humor-centura ocolitoare, Radauti-drumuri,  un oras care are drumurile rusinos de urate si centura de ocolire, Falticeni-finalizare spital si locuri de munca. Siret-drumuri catastrofale si utilitati. Am spus cateva prioritati mari pe cateva orase. Le vom rezolva cu piloini de baza si ma bucur ca alaturi de mine va fi Viorel Seredenciuc, fost viceprimar de Suceava. El va fi propunerea de vicepresedinte de CJ. Sper sa obtinem ambii vicepresedinti.

Sunt alaturi de mine oameni care au facut ceva in viata lor. Asocierea Suceava-Botosani e un proiect pe care am avut discutii si suntem avansati pentru Asociatia intercomunitara Suceva-Botosani pentru un mare proiect european. Suceava – tinutul manastirilor trebuie pus in miscare si valorificat. Suceava – leaganul Musatinilor, Acasa la cel mai mare roman. Bucovina-Perla Nordului va trebui sa intre in promovare.

Va asigur ca nu vom uita sanatatea si cred ca aici am facut ceva pana acum, dar trebuie mai mult, educatia si legatura cu USV care va trebui sa devina partenerul zilnic al CJ in promovarea proiectelor europene. Va trebui sa intram ofensiv pe bani europeni. Vom incuraja crearea locurilor de munca, tot ce facem trebuie sa stimuleze crearea a cat mai multor locuri de munca. Suceava are o obligatie morala sa asculte diaspora.

Va trebui sa facem o inventariere la ce inseamna saracie si cum trebuie sa ii ajutam pe fiecare in parte.

Am finalizat validarea celor 114 candidati de primar, intram cu 51 primari in functie. Azi, PNL, intra cu 2131 de candidati in transee. Peste  2000 de oameni pregatiti pentru aceasta batalie. Colegii mei au pregatit pana aseara 120.000 de semnaturi  pentru a fi depuse la BEJ. Plecam la drum cu un suport foarte puternic din partea populatiei judetului. A fost un efort mare din partea colegilor, dar si o deschidere mare pentru noi.

Mandatarul financiar e Audit Lucid SRL Suceava, care se va ocupa de monitorizarea finantarii campaniei noastre. Nu avem de gand sa avem cheltuieli mari in campanie. Ne vom baza efortul nostru pe mersul din casa in casa. Invitam la o campanie civilizata si celalalte formatiuni politice si sa discutam despre soarta Sucevei.

Sa dam cu toti dovada ca am inteles ceva si sa ne concretizam e pe promisiuni realizabile si nu pe iluzii.

Sper sa intram in CJ cu cel putin 20 de consilieri judeteni ca sa avem majoritatea.

In 2012, Flutur a platit politic. Sunt convins ca numarul de probleme ridicate azi ma indreptateste sa cer un vot pentru suceveni ca sa rezolvam problemele. Poate unora le-a trebuit 4 ani ca sa se convinga prin comparatie ca Flutur a facut mai bine. CJ trebuie sa fie o institutie implicata. Cand centra Sucevei nu e a ta dar, sucevenii se sufoca trebuie sa ceri autoritatilor centrale sa se implice. Nu pot ramane cu manile incrucisate.

Speram la 60 de primarii sa castigam si cu cele care sunt deja in functie sa ramana”.

 


Intră acum și în grupul de