Nechifor: Ne-am făcut datoria şi avem realizări palpabile, atât la nivel local cât şi cu Guvernul condus de Victor Ponta


Intră acum și în grupul de

PSD Suceava a depus, luni, lista de candidaţi pentru Consiliul Judeţean Suceava care este deschisă de actualul preşedinte al instituţiei şi preşedinte al PSD Suceava, Cătălin Nechifor.

candidati PSD la CJ Suceava

Nechifor a spus că deşi în această perioadă există o acceptabilitate destul de mare pentru PSD pentru că PSD şi-a făcut datoria la guvernare atât în plan naţional şi local este o competiţie în care fiecare dintre membrii de partid va trebui să dea ce au mai bun în ei pentru că se decide viitorul nostru.

„Pe data de 5 iunie vom alege primarii, Consiliul local, Consiliul Judeţean şi vom da un semnal pentru alegerile din toamnă când sper ca PSD să poată forma guvernul”, a spus Nechifor.

El a arătat că pe lista de candidaţi se află o parte dintre consilierii actuali care îşi păstrează mandatul, dar sunt şi foarte mulţi candidaţi noi.

Nechifor a spus că principiul întocmirii listei a fost unul teritorial, fiind candidaţi din toate zonele judeţului.

El a subliniat că echipa PSD Suceava şi-a făcut datoria şi vine cu realizări palpabile şi nu anunţă acum lucrări care urmează să le facă, nu vine cu promisiuni deşarte.

 

„Venim cu ceea ce am făcut, cu respectul faţă de oameni. Venim un rezultat foarte bun al guvernării cu Victor Ponta premier şi Guvernul PSD. Venim cu foarte multe lucruri care s-au întâmplat în viaţa noastră în toate localităţile”, a spus Nechifor.

El a precizat că în Suceava sunt 148 de proiecte în localităţi, cu susţinerea conducerii CJ Suceava şi a Guvernului Victor Ponta, sunt lucrări de apă şi canal cum e cea din Poiana Stampei, proiecte de şcoală precum cel din Dolhasca, foarte multe proiecte de drumuri în foarte multe localităţi cum e cel din Zamostea.

Nechifor a explicat că modul în care a gândit PSD dezvoltarea la nivel local aduce foarte multe rezultate palpabile în plan local.

El a mai spus că la Fălticeni, prin PNDL s-a reuşit să fie închisă o rană, drumul Sucevei şi se finalizează Spitalul municipal.

Nechifor a menţionat proiectele din Suceava care ţin de sala de sport de la CN „Ştefan cel Mare”, la complexul sportiv de la LPS, dar că la Vicovu de Sus, se finalizează un campus şcolar, la Vatra Dornei s-a făcut Şcoala nr. 4, s-a intervenit pentru rezolvarea problemei încălzirii dar şi la reţeaua de drumuri locale.

„La Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Siret,  Rădăuţi sunt foarte multe proiecte locale care au fost făcute cu susţinerea noastră”, a spus Nechifor.

În ceea ce priveşte proiectele majore, la Aeroportul „Ştefan cel Mare” s-au încheiat lucrările la ILS, iar practic, aeroportul Suceava mai are de făcut doar câteva sisteme de probă şi control.

„Suntem puşi la punct cu toate lucrurile. Vrem ca, din această toamnă,  după ce am anunţat Londra, charterul de vară, cursele Tarom, să putem anunţa în scurt timp şi Bruxelles, şi Barcelona şi Roma şi Torino”, a spus Nechifor.

Totodată, el a spus că Terminalul 2 va fi un deziderat pe care  cei din CJ şi PSD care îl au în vedere şi vor să-l facă cât mai repede.

 

Mai mult, el a arătat că Cetatea de Scaun a fost finalizată şi a menţionat că nu a fost un proiect uşor pentru că pe lângă zona de cetate a fost şi cea de consolidare a versanţilor care riscau să alunece.

Nechifor a mai spus că împreună cu noul primar al Sucevei va fi finalizată întreaga zonă pentru că e nevoie de reabilitarea statuii lui Ştefan cel Mare şi de amenajarea zonei de parc din apropiere.

 

Preşedintele CJ Suceava a mai declarat că Spitalul Judeţean este cel mai important proiect, fiind realizată o dezvoltare de 63 la sută mai mare decât în mandatul precedent 2008-2012, menţionând că a fost creat un sistem integrat, inclusiv zona de urgenţă.

 

Totodată, Nechifor a spus că Transrarău face concurenţă deja drumurilor Transfăgărăşan şi Transalpina, mai ales că sunt foarte mulţi turişti care vor să vadă zona montană, dar că face legătura şi între Valea Moldovei şi Valea Bistriţei.

 

„Dorim să construim împreună ceva la care visăm foarte mulţi”, a conchis Nechifor.

 

 


Intră acum și în grupul de