Tiberius Brădăţan consideră că centura de sud a Sucevei este cel mai important proiect al zonei de tip metropolitan

Candidatul PSD pentru Primăria Suceava, Tiberius Brădăţan, consideră că lucrările pentru construcţia centurii de sud a municipiului Suceava reprezintă cel mai important proiect al zonei de tip metropolitan. Tiberius Brădăţan a declarat ieri că Suceava are nevoie de o centură de sud pentru a rezolva problema traficului spre Burdujeni.

PSD candidati Nechifor Bradatan Dontu
Bradatan, Dontu, Nechifor

„Mă voi implica personal ca pe lângă o zonă pietonală de subtraversare a bazarului să realizam centura de sud a Sucevei, pe traseul unor drumuri balastate deja existente în comuna Ipotești și orașul Salcea”, a spus Brădăţan. El a explicat că traseul centurii de sud ar fi de la drumul E 85, satul Ipotești, apoi pe lângă pădurea Rediu şi continuând cu joncțiunea cu șoseaua Ipotești – Bosanci.

Proiectul ar urma să presupună şi construcţia unui pod nou peste râul Suceava la Tișăuți, în zona gropii de steril, şoseaua continuând cu intersecția cu drumul betonat care ajunge la Iulius Mall, iar apoi pe drumul balastat care duce la Salcea. „Singura situatie prin care un nou pod peste Suceava capătă sens şi nu este doar un proiect inutil care să nu fie parcurs de participanţii la trafic este centura de sud a oraşului”, a arătat Brădăţan.

Candidatul PSD pentru Primăria Suceava a arătat că la fel ca mai toate proiectele pentru zona metropolitană, și acest proiect vital pentru municipiul reşedinţă de judeţ și pentru zona adiacentă acestuia „nu a fost mișcat nici un milimetru în ultimii ani, când PDL-ul a avut majoritate în zona metropolitană, ca urmare a lipsei de viziune și profesionalism”.

 

bradatan
Tiberius Bradatan

Tiberius Brădăţan spune că în calitate de primar al Sucevei, proiectul centurii de Sud a municipiului se va afla pe prima poziție în topul priorităților, fiind soluția principală la decongestionarea traficului rutier. El consideră că centura de Sud a Sucevei va fi esențială pentru proiectul noii zone industriale care va fi amenajată în zona Termica.

Tiberius Brădăţan a amintit că social democraţii din Consiliul Local au propus încă din anul 2013 un set de propuneri concrete pentru decongestionarea traficului din municipiul Suceava, una dintre acestea fiind întocmirea unui studiu de fezabilitate pentru executarea a cel puţin unui pod peste râul Suceava. „Cu toate că în bugetul pe anul 2013 au fost prevăzute fonduri pentru întocmirea unui studiu de fezabilitate, executivul nu a făcut acest lucru”, a spus Brădăţan. (Alin Dima)

loading...