Flutur i-a prezentat mai multe propuneri lui Dacian Cioloş, inclusiv ca luna august să fie declarată luna diasporei


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PNL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur i-a prezentat, luni, la Iaşi, premierului Dacian Cioloş, la o întâlnire cu parlamentari din judeţele Moldovei mai multe propuneri.

flutur1

Astfel, în domeniul infrastructurii Flutur a propus autostrada care leagă Moldova de Transilvania, autostrada Siret- Suceava – Pașcani – București şi modernizarea E85, Roman-Suceava-Siret.

În domeniul agriculturii el a vorbit de un lanţ integrator în industria alimentară, pentru valorificarea produselor autohtone, ale gospodăriilor ţărăneşti şi ale fermierilor, dezvoltat pe structura unui pol de dezvoltare economică Suceava-Botoşani.

În ceea ce priveşte turismul, Flutur susţine ca Bucovina să fie pol de dezvoltare turistică, pentru dezvoltarea turismului şi a serviciilor conexe.

În ceea ce priveşte protecţia contra inundaţiilor, senatorul sucevean a arătat că e nevoie de a atragerea de fonduri europene pentru îndiguiri şi amenajări pe râurile Suceava, Moldova, Bistriţa şi pe Siret subliniind că Suceava are un potenţial mare de risc la inundaţii.

În ceea ce priveşte diaspora, Flutur vrea ca luna august să fie luna diasporei. El a arătat că foarte mulţi suceveni, bine pregătiţi profesional sunt plecaţi în străinătate constatând că judeţul Suceava este exportator de forţă de muncă bine pregătită.

„Trebuie să le oferim posibilitatea să investească aici. Să le preluam problemele, să-i încurajăm să investească aici”, a spus Flutur.

În ceea ce priveşte oraşele mici şi Guvernul şi administraţiile judeţene, structurile regionale trebuie să sprijine oraşele mici care au fost dezavantajate la accesarea de fonduri.

El consideră că noul Cod fiscal le creează mari probleme locuitorilor din aceste oraşe.

În finalul discuţiilor, premierul Dacian Cioloş a declarat că autostrada Iaşi-Tg Mureş va fi o prioritate a mandatului să la fel ca autostrada Piteşti-Sibiu.(N.B.)


Intră acum și în grupul de