Falsuri cu semnături de magistraţi sau avocaţi, în liste de susţinători depuse de unii candidaţi la alegerile locale în municipiul Suceava


Intră acum și în grupul de

Biroul Electoral Municipal Suceava a respins mai multe candidaturi după ce pe listele de susţinere a candidaturii au fost constatate falsuri cu nume ale unor magistraţi sau chiar ai unor membri ai Biroului electoral municipal sau judeţean.

alegeri votare sectie (1)

Astfel, a fost respinsă lista de candidaţi depusă de Partidul Verde Suceava după ce s-a constatat că pe listele de susţinători sunt persoane care nu au domiciliul în Suceava, dar a fost identificat şi numele unui magistrat sau a unui membru al BEM Suceava care au declarat că nu au semnat niciodată listele de susţinere pentru acest partid.

BEM Suceava a respins înscrierea candidaturilor şi din cauză că numeroase nume înscrise în liste erau ilizibile şi nu puteau fi verificate.

Tot din motive de suspiciuni legate de autenticitatea semnăturilor de pe listele de susţinători a fost respinsă şi candidatura la funcţia de primar a lui Mihai Câmpan din partea Partidului Social Românesc.

Potrivit deciziei BEM Suceava, pe listele de semnături se aflau nume ale unor persoane care, contactate de membrii BEM  au declarat că nu au semnat pentru această candidatură.

Şi în cazul candidaturii lui Ionel Butnariu au existat suspiciuni privind susţinătorii de pe liste, între aceştia fiind trecuţi membri ai Baroului Suceava, judecători sau procurori.

 


Intră acum și în grupul de