Nechifor după decizia Tribunalului Suceava: Dacă în ţară PNL cere alegeri în două tururi la Suceava a vrut în nici un tur. Brădăţan va fi noul primar, iar PSD va avea majoritate în Consiliul Local


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, vineri seara, după ce Tribunalul Suceava a decis ca PSD să aibă candidaţi pentru funcţia de primar al Sucevei şi pentru Consiliul Local Suceava că prin această contestaţie PNL ar fi vrut să facă alegeri fără nici un tur în Suceava pentru a nu avea contracandidaţi.

PSD candidati Nechifor Bradatan Dontujpg (1)

„E Vinerea Mare, e Săptămâna patimilor şi nu a fost o chestiune foarte simplă pentru noi. Nu ne aşteptam la astfel de reacţii, dar e o chestiune legitimă, iar Tribunalul Suceava a decis în şedinţă publică că domnul doctor Tiberius Brădăţan va fi cel mai probabil viitorul primar pentru că s-a încercat o lovitură sub centură şi putem spune că CL Suceava va avea majoritate PSD. Spun asta întrucât câteva lucruri rămân de soluţionat în viitorul apropiat pentru că nu cred că e un lucru chiar întâmplător că o persoană care locuieşte într-o locuinţă socială atacă listele de la Consiliul Local sau altă persoană, care este restantă la asociaţia de proprietari şi practic a contribuit la falimentarea Termica atacă lista de primar şi CJ. Sunt cumva legate lucrurile astea de Primăria Suceava, rămân de studiat, rămân de identificat pentru că eu cred că în final va trebui să ştim cine a fost de fapt autorul acestei chestiuni, ceea ce bănuim noi, adică noul PDL, adică PNL”, a declarat Nechifor.

El a spus că îşi propusese să meargă la o mănăstire în Vinerea Mare pentru a trece pe sub aer, dar că a fost nevoit să stea la Tribunalul Suceava.

„Probabil că Dumnezeu iubeşte şi locurile mari cu mult beton şi lemn nu doar cele mici”, a spus Nechifor.

El a subliniat că a fost o experienţă interesantă pentru noi.

„ Faptul că am reuşit în instanţă să dovedim că avem dreptate cred că lucrul acesta va ajuta pe viitor şi alte speţe şi alţi colegi din ţară şi mă bucur că dr. Brădăţan poate fi numit viitorul primar al Sucevei”, a spus Nechifor.

 

 

Întrebat dacă va merge mai departe cu acţiuni faţă de cei care au depus contestaţiile, el a arătat că „rămâne de văzut” pentru că este probabil ca aceştia să-şi recunoască greşelile.

 

„E greu de crezut că o persoană care stă într-o locuinţă socială a Primăriei Suceava poate face un asemenea demers împotriva partidului concurent cel mai important, sau că o persoană care are datorii imense către Primărie, de fapt, ar putea fi neutră, dar s-ar putea să ne înşelăm şi nu vrem să tragem concluzii”, a spus preşedintele PSD Suceava.

 

El a atras atenţie şi la o chestiune de nuanţă: „Dacă în Ţara Românească PNL a cerut vot în două tururi, la Suceava PNL a cerut vot în nici un tur. Probabil că PNL nu doreau să aibă competitori în alegerile locale, dar instanţa a decis că suntem în regulă. Avem candidat, avem listă de consilieri locali”, a spus Nechifor.

 

El a mai declarat că speră că toţi au avut de învăţat din această experienţă.

„Sper să fi învăţat toţi din chestiunea asta”, a conchis Nechifor.


Intră acum și în grupul de