Tribunalul Suceava respinge două contestaţii la candidatura lui Bogdan Nicolau la Primăria Rădăuţi şi obligă contestatorii să achite câte 1.000 de lei


Intră acum și în grupul de

Candidatul PMP la funcţia de primar al municipiului Rădăuţi, Bogdan Nicolau, fost viceprimar interimar până săptămâna trecută a fost nevoit ca în perioada sărbătorilor să stea în instanţe după ce doi cetăţeni din Rădăuţi i-au contestat candidatura.

PMP candidaturi
Echipa PMP Suceava

Astfel, Liviu George Sălătianu, a contestat candidatura lui Bogdan Nicolau, fiind invocate motive legate de modul în care s-au colectat semnăturile de susținere pentru candidatură în condițiile în care Nicolau a fost desemnat candidat abia cu o zi înainte de depunerea dosarului de candidatură.

Judecătoria Rădăuţi a admis joi contestaţia şi a dispus anularea înregistrării candidaturii lui Bogdan Nicolau.

În apel, Tribunalul Suceava a decis însă sâmbătă să schimbe sentința Judecătoriei Rădăuţi şi a respins contestația făcută de Sălătianu care este obligat şi să plătească 1.000 de lei cheltuieli de judecată.

Nicolau a mai avut însă o altă contestație admisă vineri de Judecătoria Rădăuți, contestație formulată de Raluca Pavel.

Tribunalul Suceava a dezbătut apelul la această decizie duminică şi i-a dat dreptate lui Nicolau.

Astfel, Tribunalul Suceava a schimbat total sentinţa Judecătoriei Rădăuţi şi respinge contestaţia formulată de contestatoarea Pavel Raluca ca neîntemeiată.

„Obligă intimata-contestatoare Pavel Raluca să plătească apelantului-intimat Nicolau Bogdan Adrian suma de 1.000 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată din apel, constând în onorariu avocat redus”, se arată în decizia Tribunalului Suceava.

Preşedintele PMP Suceava, Corneliu Popovici, a declarat că aceste contestaţii nefondate la adresa candidatului PMP la funcţia de primar al municipiului Rădăuţi arată că această candidatură deranjează anumite interese şi că dovedește că PMP a făcut alegerea corectă în desemnarea candidatului.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de