Nechifor: În municipiul Suceava schimbarea nu mai poate fi oprită. După 12 ani de PDL, trebuie în sfârşit să vină şi un primar bine pregătit, care este Tiberius Brădăţan


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că PSD îşi propune ca în judeţul Suceava să poarte o campanie electorală de bun simţ, fără promisiuni deşarte.

El a spus că s-a încercat în Săptămâna Mare o lovitură dură la adresa PSD, făcând referire la contestarea candidaţilor PSD, dar că s-a dovedit că „schimbarea nu mai poate fi oprită în municipiul Suceava”.

Nechifor a arătat că de 12 ani, în municipiul Suceava, primarul este de dreapta şi că el consideră că este nevoie ca acum să fie desemnat primar un om pregătit aşa cum este Tiberius Brădăţan, candidatul PSD la funcţia de primar.

„E timpul să avem la Suceava, în sfârşit,  primar un om bine pregătit”, a spus Nechifor.

El a arătat că Tiberius Brădăţan este cea mai bună variantă şi a subliniat că PSD a dovedit atât prin guvernarea Victor Ponta cât şi prin conducerea CJ Suceava că a ajutat municipiul Suceava de câte ori a fost nevoie.

Nechifor a mulţumit că Victor Ponta a fost alături de suceveni şi a înţeles rapid nevoile acestora şi că mulţumită Guvernului condus de Victor Ponta, sucevenii nu au simţit dificultăţi iarna pentru că atunci Guvernul a alocat fondurile necesare. El a reamintit că şi salariaţii disponibilizaţi de la Termica au primit plăţile compensatorii tot datorită deciziei Guvernului în condiţiile în care aceştia se aflau într-o situaţie dificilă.

catalin nechifor (2)

Mai mult, Nechifor a spus că Guvernul Ponta a alocat fondurile pentru finalizarea lucrărilor la sala de sport a Colegiului Naţional ”Ştefan cel Mare”, dar şi pentru campusul Liceului cu program sportiv.

El a mai spus că prin programul Guvernului Victor Ponta s-a crescut zestrea edilitară a municipiului Suceava, fiind amenajată zona centrală, sau podul peste râul Suceava din Iţcani.

Nechifor a spus că CJ Suceava a sprijinit dezvoltarea municipiului, prin investiţiile derulate la reabilitarea Cetăţii de Scaun, dar şi de consolidare a zonei, dar şi prin investiţiile la Muzeul de Istorie al Bucovinei, care urmează să fie inaugurat în curând şi este cel mai frumos muzeu din România.

În ceea ce priveşte Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, Nechifor a spus că CJ Suceava a alocat mult mai multe fonduri pentru dezvoltare şi dotare decât în perioada 2008-2012 şi a subliniat că a fost realizat şi Unitatea de Primire a Urgenţelor care este una dintre cele mai moderne şi bine dotate, dar a precizat că în curând va prinde contur şi Centrul de radioterapie.

Preşedintele PSD Suceava a explicat că în campania electorală va avea un rol important şi conceptul politic şi a arătat că cei de la PDL care este acum noul PNL vor veni cu aceeaşi promisiuni pe principiul „nu contează cât minţi, important e să ne creadă oamenii” în timp ce PSD vine cu fapte concrete şi cu proiecte realizate.

„Noi venim cu fapte şi cu oameni profesionişti”, a spus Nechifor.

El a adăugat că în municipiul Suceava, dar şi în judeţ, PSD vine cu oameni pregătiţi, cu tineri care au dovedit că pot realiza lucruri importante.

Pe de altă parte, Cătălin Nechifor a arătat că în municipiul Suceava şi în localităţile limitrofe sunt de prea mulţi ani primari din PDL.

„E prea mult cu această enclavă PDL. Din cauza lor românii au suferit tăieri de salarii şi pensii şi creşteri de taxe şi impozite”, a spus Nechifor.

El susţine că Primăria Suceava condusă de Tiberius Brădăţan se va putea guverna local bine, eficient, cu oameni de stânga.

Nechifor a arătat că toţi primarii PDL din Suceava şi zona Sucevei nu au făcut nimic în comun, că nu a văzut nici un proiect în această zonă metropolitană.

„Nici un maxi taxi metropolitan nu s-a făcut”, a spus Nechifor.

El a arătat că nu s-a găsit ca între Suceava şi Mitocul Dragomirnei să se facă un proiect pentru drumul spre Lipoveni, sau ca la Salcea, unde CJ Suceava a făcut investiţii în reţele, să nu se mai bea apă de baltă ci apă de Berchişeşti.

„Localităţile Suceava, Ipoteşti, Moara, Bosanci, Salcea, nu au fost capabile să facă un lucru simplu, o bretea de legătură, fără investiţii foarte mari ca să degrevăm traficul”, a spus Nechifor.

El a menţionat că această situaţie este generată de faptul că nu s-au înţeles PDL-işti cu PDL-işti şi a amintit că în ianuarie, Gheorghe Flutur spunea că nu poate face echipă cu Ion Lungu.

„De fapt sunt oameni cu care nu se poate face echipă”, a spus Nechifor.

Preşedintele PSD Suceava a subliniat că cei din PSD lucrează în echipă şi a arătat că Tiberius Brădăţan a făcut totul în echipă, explicând că un medic nu poate lucra decât în echipă.

„Schimbarea în municipiul Suceava nu mai poate fi oprită”, a spus în final, preşedintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor. (N.B.)


Intră acum și în grupul de