Nici un partid sucevean nu are liste complete în judeţ pentru alegerile locale din iunie


Intră acum și în grupul de

Nici o formaţiune politică din judeţ nu a depus liste complete în tot judeţul, în cele 114 localităţi şi la Consiliul Judeţean Suceava pentru alegerile locale din 5 iunie.

alegeri votare sectie (1)

Potrivit statisticii, în judeţul Suceava cele mai multe liste complete a depus PNL, având 111 liste complete la consiliile locale în timp ce PSD a depus liste complete în o sută de localităţi.

Partidul Mişcarea Populară are depuse liste complete în 61 de localităţi, ALDE a depus liste complete pentru 54 de consilii locale în timp ce UNPR are liste complete în 28 de localităţi.

În opt localităţi are depuse liste complete Partidul Naţional Democrat, iar în şase localităţi Partidul Ecologist Român.

Patru partide au depus liste complete în câte două localităţi, acestea fiind Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor, Partidul Social Românesc, Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat şi Partidul România Unită.

Liste complete au depus în câte o localitate cinci partide, respectiv Partidul Republican din România, Partidul România Mare, Uniunea Ucrainenilor din România, Uniunea Polonezilor din România şi Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România.

 

Pentru Consiliul Judeţean Suceava au depus liste complete patru partide, respectiv PSD, PNL, ALDE şi Partidul Mişcarea Populară.

La CJ Suceava au mai depus liste, dar incomplete, UNPR şi PER având 44, respectiv 42 de candidaţi în condiţiile în care lista completă trebuie să aibă 47 de candidaţi.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de