Acasă Politica LIVE TEXT: Lansarea candidaților ALDE Suceava pentru alegerile locale din 5 iunie

LIVE TEXT: Lansarea candidaților ALDE Suceava pentru alegerile locale din 5 iunie


Intră acum și în grupul de

LIVE TEXT

Aproximativ 1.200 de persoane sunt prezente la Casa Culturii din Suceava, la lansarea candidatilor ALDE.



lansare candidati ALDE, Baisanu, Tariceanu, Vosganian, Constanti, Nita, Milici

Intrarea in scena a lui Calin Popescu Tariceanu are loc pe muzica trupei AC/DC, melodia ”Thunderstruck”, folosita si de USL in 2012.

Alexandru Baisanu, presedintele ALDE Suceava, candidatul ALDE la Primăria Suceava:

”Ultima oara cand mi-au dat lacrimile a fost acum doua saptamani, cand tatal meu m-a parasit. Azi, mi-au dat lacrimile, din nou, cand am intrat in sala si va multumesc ca sunteti aici, in numar atat de mare.

Suceava trebuie sa va spuna un cuvant de multumire pentru tot ce ati facut pentru Bucovina, cat ati fost premier. Ar trebui sa vorbesc doua zile despre ce a facut Guvernul Tariceanu, dar as fi obligat sa scriu cu oi pe dealuri, ceea ce pe noi, liberalii autentici ai lui Bratianu, nu ne caracterizeaza.

Suntem un partid puternic si nu ne-a luat mult sa il facem pentru ca in frunte se afla dl Calin Popescu Tariceanu”.

Ovidiu Milici:

”Un celebru scriitor care preda la universitate spunea ca pentru un discurs spontan trebuie sa te pregatesti trei saptamani, dar cand să ma pregatesc, cand timp de o luna, am muncit sa punem umarul la creionarea acestui frumos proiect politic denumit ALDE. Draga Sandule, noi promitem sa fim alaturi de tine. Toata lumea stie ca Baisanu e redutabil in negocieri si sunt mandru sa fac parte din echipa viitorului primar Baisanu.

Va rog pe toti candidatii de primar si consilieri ca in platforma administrativa si politica sa tineti cont de principiul guvernarii locale in interesul cetateanului si nu impotriva lui, avandu-l ca model pe Tariceanu. Daca vom munci la aceiasi parametri, simt ca izbanda este a noastra.”

Ilie Nita:

”La prima vedere, lucrurile par un pic complicate pentru ALDE, tinand cont de promisiunile celorlalte partide. Cunosc problemele cu care se confrunta administratia. Bucovinenii doresc o altfel de administratie si manuire a banului public. Sucevenii doresc ca presedintele CJ sa nu mai imparta banii dupa anumte criterii, doar de el stiute. Primariile nu mai trebuie impartite in bune si rele dupa bunul plac al presedintelui CJ.

Nu am vazut pe nimeni sa faca referire vreodata ca in mandatul de prefect al lui Baisanu s-au adus 30 de ha de teren pentru campusul universitar si tot atunci a venit si ISU la Suceava.”

Constantin Boliacu:

”Ma simt onorat de prezenta domnilor Calin Popescu Tariceanu si Daniel Constantin. Candidez pentru functia de primar al municipiului Radauti si sunt sprijinit de ALDE si voi lupta pana la capat alaturi de acest partid care are un cuvant greu de spus in judet.”

Marinica Maftei, o doamna candidat la Preutesti, i-a oferit un buchet de flori lui Tariceanu, spre suprinderea intregii asistente.

Varujan Vosganian:

”Suntem prada multor paradoxuri, vorbim de schimbarea in bine si lucrurile merg mai rau. Istoria noastra a fost o vesnica neasezare. Am putea face un acatist al fabricilor disparute dupa 1989. Dupa atatea schimbari si schimbari, din pacate, nu pastram nimic. In starea actuala de teama si de tergiversari, au existat voci care, cu mari riscuri, au spus ce au crezut. Au intemeiat prietenii care au rezistat. Motivul pentru care sunt aici e Calin Popescu Tariceanu.

Nu va cer sa schimbam, ci va cer sa intemeiem. Asta e important pentru un neam si nu schimbarea. Cand intorci spatele la ce a fost, schimbarea nu e decat ratacire. Daca vom continua asa, poporul roman nu va avea destin. Sa punem laolalta experienta cu dezinvoltura tineretii si sa pastram ce a fost facut bun pana acum.

Am fost dintre cei care am sustinut ca Baisanu sa fie liderul ALDE Suceava. Baisanu are multi prieteni aici. Vad in sala figuri pe care le recunosc din bataliile castigate. Dar nu are doar la Suceava, ci si la Bucuresti. Ca in poveste, noi aici avem trei batalii, la locale, la parlamentare si avansez o ipoteza pentru ca Tariceanu sa devina presedintele Romaniei.

Daca Tariceanu era presedintele tarii, istoria noastra se scria altfel. Vreau ca ALDE sa fie o prezenta obligatorie in majoritatea care se va crea la Suceava.”

Daniel Constantin, copresedinte ALDE:

”Sunt impresionat sa vad cu cata dorinta vrea dl Baisanu sa devina slujitorul municipiului Suceava. Rar am vazut astfel de oameni care vor sa isi puna experienta in slujba sucevenilor.

La Suceava, Flutur, un lider de marca care a contribuit din pacate la cele mai mari nenorociri ale Romaniei din ultimii ani, vine acum si cere votul dvs.”

Alexandru Baisanu:

”Aici nu sunt doar bucovineni ascultatori, ci si foarte iuti si hotariti si o sa ii vedeti. De acum o sa ne ascultati dvs. pe noi si o sa vedeti cat de decisi suntem. Aveti, dlor Tariceanu si Constantin, 85 de candidati la primariile din judet.

Dumnezeu sa ii ajute pe liberali si sa le dea mintea cea de pe urma si sa intelegea ca liderul liberalilor este Tariceanu si nu Blaga.”

Baisanu a cerut permisiunea sa vorbeasca din sala, dintre oameni, sustinand ca ”aceasta este echipa mea”.

”Avem candidati in 85 de locuri si vom strica jocurile celor care cred ca vor conduce permanent. Am convingerea ca alaturi de Ilie Nita se va schimba modul de abordare al lucrurilor.”

Baisanu si-a luat fata cea mica de mana si mama alaturi de el.

”Va garantez, dle presedinte, ca vom face tot ce ne sta in putere pentru oameni. <<Daca pentru a trai este nevoie sa te tarasti, mai bine te ridici in picioare si mori>>. E un motto pe care l-am indragit. Familia Baisanu va fi respectata pentru ca nu ne batem joc de oameni.

Nu cred ca a fi primar inseamna sa promiti si sa vezi ca in realitate locuitorii nu au locuri de munca. Nu inseamna sa asfaltezi de 12 ani si sa mai ai in comuna Suceava 40 de strazi de pamant. Nu voi promite eu azi ca voi face strazi, minuni, pentru ca astea trebuie facute de la sine. Asta inseamna sa fii primar, dar in afara de a fi bun gospodar, primarul trebuie sa fie ambasadorul comunitatii sale. Sa aduca investitori si sa promoveze Suceava.

Va doresc tuturor ce imi doresc mie, pace, liniste si din partea autoritatilor imi doresc sa aveti respect si sa va implice direct in actul de guvernare locala si sa fiti intrebati ce doriti sa faceti cu banii dvs.”

Calin Popescu Tariceanu, copresedinte ALDE:

”Baisanu a facut un efort extraordinar de organizare si asteptarile noastre sunt cu mult depasite. O sala care ne inspira si pe noi si ne da incredere cu privire la victoria pe care ne-o dorim. Noi consideram ca ALDE e singurul partid autentic liberal. PNL de azi nu mai e decat un PDL vopsit si o uzurpare a numelui care a adus Romaniei prestigiu.

PNL face o figura deplorabila, condusa de lideri cu cote de incredere extrem de scazute si care nu denota decat degringolada care a cuprins PNL de cativa ani. Eu personal sufar, dar raman atasat valorilor liberale.

Azi, la Suceava, mi-am pus intrebarea si am fost intrebat care e proiectul nostru si cu ce venim noi nou. Azi am vorbit de un lucru, de calitatea democratiei.

ALDE, in ultima perioada, s-a afirmat ca singurul partid in masura sa apere drepturile si libertatile cetatenilor, grav puse in pericol de asa numitul stat de DREPTI.

Vrem sa inlocuim acest mecanism al micii intelegeri cu marea intelegere intre adminstratie si CL cu cetateanul. Asta inseamna democratie autentica. Formula am discutat-o cu Baisanu, cea a referendumului pe problemele majore. De exemplu termia, nu e normal ca primarul sa decida in numele cetatenilor.

Candidatii la primar discuta despre multe, dar nici unul nu vine cu o viziune mai ampla de dezvoltare pe termen lung. Ce vor sucevenii si care e directia de dezvoltare viitoare? Sau se rezolva problemele care nu sunt rezolvate de 20 de ani?”

 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version