LIVE TEXT: Lansarea candidaților PMP Suceava la alegerile locale. Fostul președinte Traian Băsescu este prezent la eveniment


Intră acum și în grupul de

Peste o mie de persoane asteapta la Casa Culturii din Suceava sosirea fostului presedinte al României, Traian Basescu, la lansarea candidatilor PMP în judetul Suceava.

Traian Basescu a intrat in Casa Culturii pe muzica trupei Pheonix, si a fost intampinat pe scena cu paine si sare.

In sala se afla secretarul general al PMP, Dorel Onaca, și prim-vicepreședintele PMP, Cristian Diaconescu.

 

Corneliu Popovici, liderul PMP Suceava:

”Echipa de candidati a PMP e tanara si puternica si vrea o schimbare radicala in administratia locala si judeteana. Cu aceasta brava echipa, vom pune Suceava in miscare. Am inceput in urma cu trei ani si azi, PMP e compusa din oameni noi si candidati noi cu solutii corecte pe scena politica suceveana si nu am rupt structurile altor partide. Am facut fata USL, PSD si PNL. PMP nu sta inclinat nici in fata PSD si nici a PNL si suntem singurii.

PMP, Popovici, Andronache, Basescu

Ceea ce s-a intamplat in ultima luna in judet lasa de dorit pentru ce inseamna democratie. PSD si PNL si-au facut propriile lor legi ca sa se desfasoare in aceasta campanie. Lupta s-a dus impotriva PMP. In unele localitati nici nu am putut intra ca sa strangem semnaturi. Avem 81 de candidati ramasi in picioare si cu ei vom castiga alegerile.

Nimic nu ne opreste. Le-am transmis celor de la PNL si PSD ca asta nu inseamna democratie. Ne-au ingenuncheat in ce inseamna organizatii, dar nu o vor face pe voturile pe care le vom obtine. CJ si municipiul Suceava poarta greutatea acestor alegeri.

PNL vine cu un candidat de acum 12 ani, despre care spunea la inceputul anului ca nu e bun pentru Suceava si ca orasul merita mai mult, si aveau dreptate. Insa pana la urma,  tot pe el l-au ales. Lucrurile se vor schimba la Suceava si cu ajutorul PMP.

PSD prezinta un medic urgentist, in conditiile in care orasul are nevoie de viziune si de pricepere si de o strategie pe termen lung. Pentru Suceava, seful sectiei de specialitate, al celei administrative, este Marian Andronache.

Intotdeanuna cei de la urgente te trimit la medicul specialist. PSD conduce de 4 ani judetul si nu a oferit un viitor tinerilor.”

Marian Andronache, candidatul PMP pentru functia de primar al municipiului Suceava:

”Politicienii suceveni cu vechi state de plata in viata politica a Sucevei spun ca suntem un partid mic. Si ca o sa avem noroc daca trecem pragul electoral si ca o sa scoatem 1-2 consilieri locali si sa ne multumim cu locul 4. Suntem un partid mic ca si varsta, dar sincer va spun ca am crescut cat altii in 10 ani. Au inceput sa le fie frica de noi pentru ca le luam voturile si pentru ca au realizat ca lumea s-a saturat de ei si ca oamenii vor o altfel de politica.

Pentru mine, campania de anul asta nu inseamna o lupta, ci o dezbatere de proiecte si de idei. Habar nu am ce inseamna o campanie electorala si sunt convins ca 80% din cei din sala sunt pentru prima data intr-o campanie electorala si tocmai pentru asta vom face o altfel de campanie. Nu vom avea loc de ei pe panourile electorale si veti vedea cat de civilizati sunt ei. Le atrag atentia de pe acum ca nici ei nu vor avea loc de noi in consiliile locale din comune si orase si nici la Consiliul Judetean.

Suceava are nevoie de un profesionisti. Nu propun investitii extravagante si stiu cat inseamna bugetul Sucevei si ca se pot face lucruri mari si cu bani putini. Mie nu-mi plac discursurile si nici camerele de luat vederi. Stiu ca sucevenii nu isi doresc un primar care sa vorbeasca frumos, ci un primar care sa faca din Suceava un oras european. Din 6 iunie,  ma apuc de lucru si eu voi sti ce sa fac din prima zi. Altora le-ar trebui un mandat.

Un primar nu poate lucra profesionist fara un cadastru imobiliar. Nu e posibil sa faci o investitite fara sa iti stii proprietatea si vecinii. Cadastrul edilitar e inexistent in oras si se sapa la intamplare pentru a gasi un cablu sau o conducta. Registrul spatiilor verzi nu exista. PUG-ul e inexistent si asta a condus la o dezvoltare haotica si la blocaje de trafic care macina nervii soferilor.

Vreau copii sanatosi in acest oras si sa le pot oferi conditii de a se desprinde de la calculatoare, cu patinoare acoperite, cu strand modern si cu stadion de Liga 1. Vreau sa transformam Suceava in oras viu, din punct de vedere cultural.”

Bogdan Codreanu:

”Sunt onorat sa fac parte din echipa unui om ca Traian Basescu. Bucovina se pregateste cu o schimbare care incepe, acum, aici, cu noi. Noi insemnand PMP, partidul care va castiga alegerile locale din aceasta vara. De ce? Pentru ca noi cei din PMP suntem oameni si ne bazam pe omenie si onostitate. Nici un candidat din PMP nu va face promisiuni care nu vor aduce rezultatele dorite si nu ii vom minti pe bucovineni pentru ca ei nu merita asta.

Nu am sa ies in fata cu promisiuni electorale si am sa demonstrez ca Suceava merita un loc fruntas la invatamant, spitale dotate la standarde europene si nu vom astepta ministrii sa ne rezolve problemele. Nu am intrat in nici o lupta ca sa fiu pe locul 2 sau 3. Bucovina merita altceva decat ce a primit pana acum de la politicienii care vorbesc bine, dar nu dau prioritate faptelor. Bucovinenii vor alege ce e mai bun pentru ei si vor alege PMP.

Nu vom ramane pe peron cu biletele in mana, pentu ca vom duce Bucovina unde ii e loccul. Nu vom sta in transee cu ranita in spate, ci vom fi alaturi de bucovineni ca sa le transformam visele in realitate. Eu, avandu-i pe bucovineni alaturi, ma simt cel mai bucuros. Ne vedem dupa 5 iunie, prima zi cand va incepe schimbarea la Suceava.”

Cristian Diaconescu, prim-vicepreședinte PMP:

”Sunt satul de derbedei de Dambovita care isi fardeaza proasta crestere spunand ca e discurs politic. Ii apreciez pe toti cei care au vorbit azi. In Moldova si in Bucovina, multi dintre copii, sotii sau parinti muncesc in strainatate. Stiti cata grija si preocupare e pentru asta? Folositi aceste alegeri pentru a scoate Bucovina din izolare si de a-i aduce acasa unde e intotdeauna mai bine.

Aici vorbesc unor oameni muncitori si e bine sa nu va asteptati la foarte mult de la stat. Scoala, spitalele pot fi facute si cu fonduri locale. Guvernul a reusit pana acum sa piarda 7 miliarde de euro din bani europeni. Politicienii sunt alesi dintre noi si se vede ca nu pot face, dar sa le aratam ca in jurul caselor noastre, noi putem.”

Traian Băsescu, fostul președinte al României, liderul PMP:

”Am avut o perioada cand ziaristi suceveni ma numeau ginerele Sucevei. Intalnirea noastra de azi e dincolo de una politica e si una de suflet, cu oameni care m-au sustinut intotdeauna si au crezut in valori. Ale democratiei si cele umane. Trebuie sa intelegem ca suntem in fata unui test pe care il vom da noi, dar il va da si electoratul care e nemultumit de vechii politicieni. Intrebarea e cum va reactiona el cand i se ofera si politicieni noi si un partid nou.

Va da electoratul girul unei formatiuni noi care are o oferta corecta pentru comunitati? Eu sunt convins ca va reactiona pozitiv la un partid nou. Fanteziile de altfel i-au dus pe multi la ridicol. Apelul meu la noi toti care facem o oferta este sa fie la una realista. Mi-a placut un apel care s-a facut la respectarea Constitutiei. Aici e cheia corectitudinii acestei campanii. Articolele din capitolul 2 au raspunsul si se numeste <<Drepturi si libertati fundamentale>>.

Art. 32 e dreptul la educatie care s-a transferat ca responsabilitate foarte mult catre administratiiile locale. Dar priviti la un fenomen din educatie, abandonul scolar. In momentul de fata daca va uitati pe site-ul UE, veti constata ca Romania are un abandon scolar recunoscut de stat de 18% si e cel mai  mare din UE. Cifrele arata o crestere constanta. Nu poate interveni ministerul educatiei, ci administratia locala.

Vreti sa va imaginati tara peste 20 de ani cu asemenea rata de abandon scolar? E obligatia administratiilor locale sa reduca abandonul scolar. Mai vedem si dreptul la sanatate. Vedem acum la TV situatia sistemului de sanatate. Recunosc ca am sesizat-o mai de mult in urma unui raport al Comisiei Prezidentiale din 2008. Rezultatul acelui raport a fost un proiect de Lege a Sanatatii care sa introduca competitia intre spitale. Reactia formidabila a fost a mafiei din sanatate.

Antenele mafiotului turnator la securitate Voiculescu au incitat lumea sa iasa in strada iar rezultatele se vad acum in sanatate.

O prioritate majora pentru viitorii nostri primari si membri in CL va fi sa vegheze la dotarea spitalelor, la calitatea asistentei medicale, pentru ca ea vine din Constitutie. Ieri Ministerul Sanatatii a comunicat ca din cele 300 de spitale, 50 au infectii bacteriene. Va asigur ca e o mare minciuna. Ele au venit de la spitale cu epidemiolog.Ministrul ar trebui sa stie care e situatia unde nu exista epidemiolog si laboratoare si va asigur ca numarul ar creste exponential.

Din spitalele alea inchise de Guvernul Boc si redeschise de PSD  cate sunt in regula? Cate isi ucid pacientii ca urmare a infectiilor? Stiu demagogii de la PSD?

Transparenta in administratia publica locala inseamna ca toate contractele primariei sa fie pe site-ul primariei si toate facturile care intra sa fie afisate cu valoare si motivul solicitarii de plata. Asta ar insemna punerea sub control public a primariei in raport cu cetateanul care plateste. Oamenii ar putea reactiona imediat. Si ar mai vedea daca se face plata preferential sau in ordinea intrarii facturilor.

Mi-a placut spiritul candidatilor nostri. Stiu aroganta celor doua partide care isi spun marile partide, PSD si PNL, dar va asigr ca nu sunt mari, sunt mici, corupte si depasite de vreme. Sunt partide carora le-a venit timpul sa iasa de pe principala scena politica. Perspectiva lor e sa devina partide reziduale. Modul cum le priveste populatia ne arata ca aceste partide si-au incheiat mandatul. Si-au atins cele doua mari obiective, intrarea in NATO si UE.”

 


Intră acum și în grupul de