Nechifor: Văd o mare isterizare în campanie. Să vii să anunți acum că faci autostradă e o mare greșeală pentru că asta o face doar Guvernul


Intră acum și în grupul de

Presedintele PSD Suceava, Catalin Nechifor, sustine o conferinta de presa la sediul partidului.

Nechifor, Bradatan

LIVE TEXT

Nechifor a sosit la conferinta de presa cu candidatii la functia de primar din Zona Metropolitana a Sucevei, care in momemtul de fata are doar primari PDL.

Nechifor, Bradatan si candidatii de primar

”De foarte multi ani Zona Metropolitana nu a facut nimic pentru dezvoltare. Am langa mine colegii din PSD si pentru ca suntem responsabili si pregatiti cu proiecte cu viziune va prezint, azi, un plan strategic, asumat de toti candidatii si care isi propune dezvoltarea de afaceri si de locuri de munca si fluidizarea traficului. E un plan batut cu pasul, vizualizat in teren si care tine cont de structura drumurilor actuale.

De foarte multi ani tot vorbim de fluidizarea traficului in Suceava si de multi ani nu se face nimic. Dupa cum stiti, afirmat si confirmat de CNADR, pe tronsoanele 2 si 3 ale centurii ocolitoare, nu se poate circula din cauza terenului. Nici pe vremea lui Stefan cel Mare nu se construia ceva acolo. Doar un om nebun putea pune Zidul Mortii acolo unde e el acum.

Cei de la PNL au luat harta si au tras cu pixul o dunga pe ea si au zis ca asta e rezolvarea problemei cu traficul rutier. Nu are cote, nu are nimic. Noi venim cu lucruri aplicate si cu solutii concrete.

Vad o mare isterizare in campanie. Sa vii sa anunti acum ca faci autostrada e o mare greseala pentru ca asta o face doar Guvernul. E campanie locala si asta ii tot spun candidatului de la PNL si trebuie explicat ce faci pentru judet tu.

harta proiect centura

Ceea ce am gandit este crearea unui parc agroindustrial care sa fie in proximitate zonei industriale si care sa contina un centru logistic pe partea agricola, care sa puna la dispozitie fermielor infrastructura ca sa isi vanda marfa. Exista aici linie de cale ferata, exista posibilitatea de utilitati. Diferenta intre proiectul nostru si cel al PDL este defalcat pe trei dimensiuni. Prima e cea de drumuri care ar costa cam 6 milioane de euro pentru 27 de km de drum.

Podul peste Suceava care va intregi zestrea de traversare peste rau. Noi propunem un pod cu doua benzi inspre si dinspre Botosani, costul aproximat e de 4 milioane de euro. Aici, se vor adauga costurile parcului industrial care din  perspectiva marimii, noi estimam intre 5 si 7 milioane de euro. Racordurile de utilitati vor fi cele mai importante. Vom avea surse de finantare pentru ca iau in calcul si PNDR.

Luam in calcul si partea de finantari europene ca sa construim parcul logistic. Si Patrauti si Adancata si Moara si Salcea sunt localitati care au avut forta.”

Tiberius Brădățan, candidatul PSD la Primăria Suceava:

”Acum nu există o viziune de dezvoltare economica unde sa putem oferi locuri de munca mai bine platite. Timp de 4 ani, in CL, am avut doar intalniri in care se constata ca mai intra sau mai iese din Zona Metropolitana cate o localitate, dar nu am avut nici un proiect concret.

Primul pas facut de noi a fost sa mergem la Bistrita unde exista o astfel de dezvoltare si am vazut ca se poate pe o finantare de 4 milioane de euro sa se creeze un parc industrial perfect functional. Ei au facut toate astea de la zero. Noi avem utilitatile deja pentru ca pe platforma Termica ele au existat. E avantajul retelei feroviare care vine pana la parcul Termica. Avantaj e ca avem in vecinatate Aeroportul Suceava. De aici si necesitatea soselei de centura de Sud-Est.

Nu e vorba de un vis sau de o utopie. Am circulat pe drumul care face legatura intre Soseaua Falticeniului si apa Sucevei si Salcea. Se poate merge si se poate crea ceva. Avem in acest moment un plan solid si serios de dezvoltare durabila a Zonei Metropolitane a Sucevei. Vom oferi alternative pentru traficul ingreunat de pe Calea Unirii.

Suceava nu isi mai poate permite sa ramana nedezvoltata. Daca vrem conditii mai bune, e nevoie sa aducem aici industria si e nevoie de parcul agroindustrial.

La Suceava sunt someri peste 4000 de someri. Ce au facut cei de dreapta cu ranita in spate? Primarul trebuie sa vina cu idei. Ideea PDL asta e. Imi pare rau.

La Salcea, care e oras, sunt 412 someri. La Bosanci -265, la Ipotesti-323, la Moara-269, la Patrauti spre 1300. In total sunt cam 7000 de someri in zona pentru care guvernarea de dreapta nu a gasit solutii.”

Catalin Nechifor:

”Din 2012 cand am primit certificat ORNIS am primit informari ca se scufunda centura si ca acolo mai sunt si alt fel de lucruri. Nu le pot spune pe toate si nu sunt deloc incantat ca cineva a ingropat pur si simplu 80 milioane de euro intr-o centura fara finalitate. Se va veni cu o noua proiectare si cu alte gandiri si o sa vedeti ca va fi vorba alte zeci de milioane de euro. Vestea buna e ca odata ce proiectul a fost transferat pe bani europeni va intra OLAF sa verifice.

Am luat o mare teapa de la PDL cu aceasta sosea de centura”.


Intră acum și în grupul de