Băișanu: Am convingerea că Lungu va fi umilit la urne de cetățenii acestui oraș


Intră acum și în grupul de

Alexandru Baisanu sustine o conferinta de presa la sediul ALDE Suceava.

Baisanu, Milici

LIVE TEXT:

”Va prezint rezultatele unui sondaj facut de noi la Suceava. In perioada 28 aprilie -5 mai pe 1150 respondenti, esantionati pe cartierele Sucevei, cu marja de eroare de 3,5 %.

75 % din oameni spun ca Suceava nu e un oras curat. Deci, avem o mare problema cu curatenia.

77% spun ca Suceava nu e un oras modern. 82 % sunt nemultumiti de cum arata trotuarele si strazile din Suceava. Asta imi spune mie ca actiunea lui Lungu, acea paveliada, are ca sustinatori doar 18 %. Avem de fapt facute artrele principale, dar imediat dupa ce intram pe arterele secundare, unde majoritatea sucevenilor locuiesc, e nenorocire. Intre teorie si practica lui Lungu a fost o mare falie. Am senzatia ca in oras se lucreaza dupa teoria unei localitati foarte mici.

Am fost ieri in Burdujeni intr-un parc si am gasit o jucarie si restul pavele. Nu asta ar trebui sa gasesti intr-un parc din Suceava.

Suceava are suficiente locuri de parcare? Peste 90% dintre respondenti spun ca nu. E o bataie de joc pentru proprietarii de masini de peste tot. 74% spun ca nu avem suficiente crese, gradinite. 85 % din suceveni spun ca nu exista locuri de agrement. In afara de mall-urile care au invadat Suceava, nu poti face absolut nimic. In afara de a manca si a te uita la un film, nu poti face nimic altceva. 76 % sustin ca Suceava nu are griija de pensionari.

Ieri, in cadrul sedintei de Guvern, a fost adoptata o OUG care decide ca e posibil si se da voie tuturor unitatilor administrative sa faca referendum odata cu alegerile locale.

Rusine edililor din ultimii 12 ani care nu au facut absolut nimic pentru crearea de locuri de munca. Reamintesc sucevenilor ca acum cateva luni, am venit cu un investitor din Anglia, care a realizat locuri de munca la Iasi si Bacau, pentru a dezvolta 500 de locuri de munca. A dorit discutii cu primarul, presedintele CJ si rectorul.

La Primarie insa, primarul avea treaba cu pus pavelele si ne-a lasat cu Harsovschi care saracul nu stia nici de ce e viceprimar si nici ce cauta acolo cu acel investitor. Si uite asa, omul si-a dat seama ca primarul nu doreste sa faca nimic. In felul asta o incercare de a atrage investitii si locuri de munca s-a finalizat lamentabil.

E strigator la cer ca in 12 ani, Lungu nu a catadicsit sa gaseasca un hectar de teren pe care sa puna utilitati si sa il puna la dispozitia investitorilor.

In Suceava, timp de 12 ani de administratie Lungu, nimeni, de la senator la cetatean simplu, nu a stiut cum cheltuie Ion Lungu banii publici. Nimeni nu stie cati bani s-au dat in buzunarele unor firme care au accesat fara licitatie. Exista o lipsa de transparenta a banului public in Suceava pe care nu am mai gasit-o in nici o resedinta de judet. Cata vreme echipa ALDE va castiga Primaria, vom face un audit si vom arata tuturor cum s-au cheltuit banii si pe ce.

Sunt convins ca dupa auditul asta, vor fi foarte multi care vor trebui sa dea socoteala in fata instantelor. A venit timpul sa spunem adevarul: daca Lungu mai vrea un mandat o face pentru a putea astupa toata magariile facute la Suceava de-a lungul timpului. Am convingerea ca Lungu va fi umilit la urne de cetatenii acestui oras. Sunt convins ca cetatenii au nevoie de un primar care sa fie aproape de oameni si de sufletul lor, care sa le respecte demnitatea.

Am certitudinea ca cei 23 de consilieri actuali din PNL si PSD considera ca odata ce au primit votul, sunt stapanii bugetului local. In opinia mea, daca ALDE va castiga alegerile, nici o activitate a viceprimarilor si primarului nu se va mai face dupa interese de grup sau financiare. Toti consilierii ALDE vor lucra dupa studii de specialitate si dupa referendumuri.

Saptamana viitoare vom expune proiectul ALDE pentru urmatorii 4 ani. Indiferent cine va fi primar, trebuie sa duca mai departe ideea unitara de dezvoltare a municipiului. Vom veni cu oferte si solutii. E timpul sa aleaga un sucevean, nu un venetic, ci oameni care au fost formati aici si au o datorie morala fata de vecini si cetateni.”

 


Intră acum și în grupul de