Nechifor şi Brădăţan au prezentat proiectul unei şosele de centură prin sud-estul municipiului Suceava care să facă legătura cu un parc agro-industrial şi logistic


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului Judeţean şi al PSD Suceava, Cătălin Nechifor, împreună cu candidatul PSD la funcţia de primar al Sucevei, Tiberius Brădăţan, dar şi cu primarii din Zona Metropolitană Suceava, au prezentat, joi, un proiect care să soluţioneze mai multe probleme ale municipiului Suceava şi zonei metropolitane.

Nechifor a explicat într-o conferinţă de presă că municipiul Suceava şi localităţile limitrofe, conduse de prea mulţi ani de primari PDL nu au avut nici o strategie şi nu au promovat nici o viziune de dezvoltare, dar în egală măsură că este grav că primarii nu s-au ocupat de încurajarea înfiinţării de noi locuri de muncă, şomajul în zonă fiind ridicat.

Astfel, Nechifor a spus că PSD propune înfiinţarea unui parc industrial, agricol şi logistic pe platforma Termica ce va atrage forţă de muncă din întreaga zonă, dar în acelaşi timp a anunţat proiectul unei şosele ocolitoare prin sud-estul municipiului Suceava care să facă legătura între DN 2, dinspre Fălticeni, prin Ipoteşti şi apoi prin Salcea spre DN 29 spre Botoşani, drum care va determina o reducere a traficului rutier prin municipiul Suceava.

Nechifor, Bradatan si candidatii de primar

El a arătat că această şosea ocolitoare va avea 20,32 de kilometri, iar costurile se vor ridica la 6 milioane de euro, pentru că vor fi modernizate şi lărgite drumuri existente şi că va fi necesară expropierea a trei parcele pentru o distanţă de câteva sute de metri.

„Costul pe kilometru va fi de circa 300.000 de euro, deci 6 milioane de euro în total. Cât a costat la PNL un kilometru la şoseaua de centură, 6 milioane de euro, noi facem toată centura de 20 de kilometri”, a spus preşedintele PSD Suceava.

Nechifor a mai spus că va fi construit şi un pod peste râul Suceava care va costa circa 3,5-4 milioane de euro, iar întreaga investiţie va fi de circa 10 milioane de euro, arătând spre comparaţie că până acum la şoseaua ocolitoare care încă nu a fost finalizată costurile se ridică la 80 de milioane de euro.

Potrivit lui Nechifor, noua şosea de centură va fi folosită şi pentru camioanele care asigură aprovizionarea zonei comerciale din lunca Sucevei, dar va fi folosită şi pentru autovehiculele care vor deservi parcul agro-industrial şi logistic.

Candidatul PSD la funcţia de primar al Sucevei, Tiberius Brădăţan, a declarat că a vizitat un parc similar în Bistriţa, dar că spre deosebire de Suceava, care are platforme şi utilităţi, cei din Bistriţa au făcut investiţia de la zero, costurile fiind de 3 milioane de euro.

El a spus că Zona Metropolitană care are 170.000 de locuitori va avea acum o viziune de dezvoltare economică şi că prin acest proiect se vor crea locuri de muncă şi se va asigura un standard de viaţă mai ridicat.

harta proiect centura

Nechifor a completat că finanţarea va fi asigurată din PNDL pentru drumul de centură, iar parcul logistic, industrial şi agricol va putea fi realizat printr-un proiect cu finanţare europeană, mai ales că un asemenea proiect este deja previzionat în Strategia de dezvoltare teritorială a României realizată de MDRAP.

„Este un proiect văzut în teren şi avem şanse de finanţare”, a subliniat Cătălin Nechifor. (N.B.)


Intră acum și în grupul de