Traian Băsescu la Suceava: Îi invit pe cei care m-au votat și în 2004 și în 2009 să voteze PMP


Intră acum și în grupul de

Liderul PMP Traian Basescu sustine o conferinta de presa la Conacul Domnesc.

Basescu, Popovici, Codreanu, Andronache

”Marian Andronache e un politician nou care a avut curajul sa se inscrie in cursa pentru primarie. A venit timpul politicienilor noi si PMP e un partid care vrea sa raspunda unui comandament al zilei de azi, cand electoratul, presa si analistii, sustin ca e nevoie de o noua clasa politica. Avem nevoie de acel suflu nou si PMP vine cu acest suflu.

Pe fond, PMP e un partid cu oameni care nu au mai facut politica si s-au decis sa nu mai stea deoparte. Sigur e greu sa te bati cu Lungu la Suceava. La fel se spunea si despre mine in Bucuresti. In anul 2000, s-a demonstrat ca nu a fost imposibil chiar daca a fost greu. Imi amintesc cat de dezamagit a fost PSD cand a pierdut Primaria Capitalei.

Azi insa avem alegeri intr-un singur tur. Tot efortul pe care PMP trebuie sa il faca e sa isi aduca la vot electoratul.

Si care electorat? In primul rand, basistii trebuie sa vina la vot. Sunt si foarte multi electori pe care i-am avut cand am castigat cele doua mandate de presedinte al tarii. Eu invit pe cei care m-au votat si in 2004 si 2009 sa voteze PMP pentru ca acest partid intruchipeaza idelurile lor. Ce eu nu am reusit sa fac in cele doua mandate, vor face cei din PMP daca vor primi votul electoratului. Categoric, cei care m-au votat nu se pot regasi ca votanti ai PNL.

Invitatia mea catre electoratul care vrea sa continue reforma in Romania si sa faca ceea ce nu s-a putut face in cele doua mandate ale mele, e sa voteze PMP care va continua aceasta reforma. Ne intereseaza si CJ cu Bogdan Codreanu, care la varsta de 40 de ani, e capabil sa conduca foarte bine CJ.

Mai am un mic atac. Unul mic. La Flutur, care se impauneaza cu realizarile din judetul Suceava. Eu as vrea sa ii spun ca stiu bine cat sprijin a primit, si nu spun de la cine ca sa nu fie autodenunt, si pentru reabilitarea manastirilor din judet, si pentru reabilitarea Cetatii Sucevei si de la Ministerul Transporturilor pentru modernizare drumuri din judet, deci sa o lase putin mai usor cu ce a reusit el sa faca pentru ca am pus umarul foarte multi ca sa se faca ceva in judetul Suceava.”

Sigur, meritul lui Flutur a fost ca a avut un guvern si sustinere pentru judet cum nu au avut multe judete.

Eu inchei cu speranta ca toti cei care vor modernizarea administratiei locale, care sa lucreze pentru comunitate si nu pentru un partid, isi vor indrepta optiunea catre candidatii PMP, atat pentru Primaria Suceava cat si pentru CJ.

Va trebui sa incercam sa gasim o formula de aliante cat mai putin compromitatoare pentru ca primarii nostri sa isi poata face programul. Nu avem o solutie standard de un anumit fel. Nu mi-as dori aliante nici cu PNL si nici cu PSD, dar trebuie sa gasim solutii. Vom  vedea. Acolo unde insa pierdem alegerile, vom dori sa ramanem in opozitie.

Stiu multi primari care sunt basisti si spun ca da, dar ca sa imi fac mandatul trebuie sa stau intr-un partid de 30%. Vor vedea dupa aceste alegeri cat vor mai avea.

ALDE nu are in criteriile de integritate demisia din functie cand esti sub urmarire penala. Deci la ei functioneaza prezumtia de vinovatie. Daca aveau in criterii asta, cum s-au repezit sa puna PSD si PNL, era altceva in scandalul cu Tariceanu.

Nu m-am pronuntat pe o problema care pare importanta cu HexiPharma. Nu o voi face pentru ca sunt lucruri inca neclare. Cine l-a omorat pe Condrea? Exclus ca vreun serviciu romanesc sa se ocupe cu asa ceva. Stiu cum lucreaza serviciile, te pot compromite, te pot ajuta sa ai un dosar, dar nu au abordari de tip mafiot. Nu asa lucreaza servciile romanesti. Eu inca am foarte multe neclaritati in momentul de fata si de aia nu ma pronunt inca.”


Intră acum și în grupul de