Senatorul Neculai Bereanu cere Guvernului să aloce fonduri de urgență pentru refacerea infrastructurii afectate de inundații în județul Suceava


Intră acum și în grupul de

Senatorul PSD de Suceava, Neculai Bereanu, a solicitat, luni Guvernului, să aloce fonduri de urgență pentru refacerea infrastructurii afectate de inundațiile din ultimele zile din județul Suceava.

bereanu

Bereanu a declarat pentru News Bucovina că situația din județ în urma inundațiilor este gravă, iar primarii din localitățile din zona de munte, în special, i-au spus că vor avea nevoie de fonduri de urgență pentru ca pagubele produse infrastructurii să fie remediate.

Senatorul PSD a menționat că prefectul de Suceava va trebui ca în cel mai scurt timp să finalizeze evaluarea pagubelor și să transmită Guvernului datele din fiecare localitate și propunerea unei Hotărâri de Guvern prin care să fie alocate fondurile necesare pentru a fi refăcute investițiile afectate.

Bereanu a spus că e nevoie cât mai urgent de alocarea de fonduri pentru ca lucrările de reparații să fie executate până la venirea sezonului rece.

„Trebuie urgentată alocarea de fonduri pentru că în zona de munte, mai ales, unde au fost și cele mai multe pagube, e nevoie să se înceapă lucrările de refacere în cel mai scurt timp pentru că aici sezonul rece vine mai repede”, a spus Bereanu. (Alin Dima)


Intră acum și în grupul de