Gheorghe Flutur a fost ales președinte al Consiliului Județean Suceava


Intră acum și în grupul de

Gheorghe Flutur a fost ales, miercuri, președinte al Consiliului Județean Suceava, fiind pentru a doua oară când acesta îndeplinește această funcție. consiliul jud

Flutur a mai fost președinte în perioada 2008-2012 după ce a fost ales în mod direct în această funcție.

După validarea membrilor noului Consiliu Județean Suceava, 21 din partea PNL și 16 din partea PSD au fost propuși să candideze pentru funcția de președinte al CJ Suceava, Gheorghe Flutur din partea PNL și Alexandru Rădulescu din partea PSD.

Flutur a fost ales cu 21 de voturi, în timp ce Alexandru Rădulescu a fost votat de 16 consilieri județeni.

Trei consilieri județeni aleși inițial, deputatul PSD Ioan Stan și candidații PNL Vasile Ilie și Octavian Ilisoi, au renunțat la mandate, în locul lor fiind validați, Mișu Gafencu din partea PSD și Gavril Slevoacă și Tudor Plăcintă din partea PNL.

După ce a fost ales președinte al CJ Suceava, Gheorghe Flutur a transmis un mesaj de unitate în interesul județului Suceava.

„Cred că a venit momentul să lăsăm patimile politice și logica de campanie electorală și să îmbrăcăm haina administrației. E nevoie de unitate pentru că județul Suceava așteaptă construcție, soluție și mai puțin contradicție”, a spus Flutur care a adugat că va încerca să dea tonul revenirii la normalitate.

CJ Suceava a trecut ulterior la alegerea vicepreședinților, PNL susținând candidaturile lui Viorel Seredenciuc și Gheorghe Niță, iar PSD pe consilierii județeni Brândușel Nichitean și Dan Ioan Cușnir.

Cușnir a spus că este onorat de această propunere mai ales că știe situația din punctul de vedere al ponderii votului în CJ Suceava.

El a arătat că îl felicită pe Cătălin Nechifor că respectă votul sucevenilor și este în continuare în Consiliul Județean și că nu a renunțat la mandat așa cum s-a întâmplat în trecut cu fostul președinte.

Cușnir a spus că Nechifor a ieșit din mandatul de președinte cu „demnitate și decență”.

În urma votului, vicepreședinți ai Consiliului Județean Suceava au fost aleși consilierii județeni liberali Gheorghe Niță și Viorel Seredenciuc, care au obținut fiecare câte 21 de voturi, în timp ce Brândușel Nichitean și Dan Ioan Cușnir au obținut câte 16 voturi.

PNL a anunțat că liderul de grup în CJ Suceava va fi secretarul general al organizației județene, Viorel Seredenciuc, în timp ce PSD a anunțat că liderul de grup va fi președintele organizației județene, Cătălin Nechifor.

 


Intră acum și în grupul de