Partidul Verde vrea un compartiment în CJ Suceava care să se ocupe de starea codrilor bucovineni, poluarea apelor și monitorizarea mediului


Intră acum și în grupul de

Partidul Verde Suceava solicită noii conduceri a Consiliului Județean Suceava să înființeze un compartiment în cadrul instituției care să se ocupe de starea codrilor bucovineni, de poluarea apelor și monitorizarea mediului.padure copaci (1)

Într-un comunicat de presă semnat de liderul organizației județene a Partidului Verde, Dan Acibotăriță, se arată că verzii suceveni îl roagă pe Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, să înființeze un compartiment, birou sau serviciu care să se ocupe de monitorizarea, inventarierea codrilor suceveni, și cu sprijinul Direcției Silvice Suceava.

„Astfel sucevenii vor ști cu exactitate ce cantitatea de lemn s-a tăiat, sau s-a furat, în ultimii 26 de ani. Dacă se vor face comparații ce pădure era în județul Suceava în 1989 și ce este acuma, te sperii. Ochiometric se observă că au dispărut din județ circa 50% din copaci, iar dacă se va merge în acest ritm se va ajunge de la mândra și frumoasa Bucovină la uscata și sărăcăcioasa Bucovină”, se arată în comunicat.

Dan Acibotăriță susține că CJ Suceava are nevoie de cel puțin un compartiment de specialiști care să se ocupe de starea codrilor bucovineni, poluarea apelor, monitorizarea mediului.

„Din nefericire dacă aceste probleme sunt lăsate, mai departe de izbeliște, te trezești cu surprize neplăcute, de genul inundațiilor din iunie 2016”, a completat liderul Partidului Verde Suceava.(N.B.)


Intră acum și în grupul de