Partidul Verde Suceava, nemulțumit de campania prin care toți medicii sunt „executați public”


Intră acum și în grupul de

Partidul Verde filiala județeană Suceava a observat că în ultima perioadă de timp medicii sunt luați în vizorul televiziunilor și a celor care se ocupă de anchete și sunt ”executați public” de oricine,fără să aibă vreo pregătire adecvată, sau de cei care au gură mare, se arată într-un comunicat al partidului semnat de liderul sucevean Dan Acibotăriță.

medic de familie

El arată că, în România sunt numeroase cazurile, când un medic are pretenția la „pliculeț”, dar sunt mult, mult mai multe cazuri când medicii fac minuni și salvează vieți, care erau aproape pecetluite de cele sfinte.

„Noi, verzii suceveni, am observant că publicului sunt prezentate mai des cazurile care iau ceva, decât cele în care se salvează oamenii. Măsura nu este aceeași, iar românilor le place să vadă partea negativă din medicină și „sânge pe pereți”, și nu efortul depus de un medic sau un colectiv medical care pune în mișcare viața. Cei mai ușor: să asculți cuvinte încălcite, aduse de un medic, din manualele de specialitate alături de mii de ore de muncă, sau expunerea unui reporter sexy de ceea ce a găsit în neregulă la un spital?”, se întreabă liderul PV Suceava.

El susține că verzii suceveni consideră că trebuie mai multă atenție cu partea medicală și în special cu medicii.

„Să nu-i umilim pe toți, cum de altfel nu toți medicii sunt la fel. Care greșesc în repetate rânduri trebuiesc excluși din corpul medical și să plătească pentru greșelile lor, iar care-și fac treaba să-i apărăm și să-i ocrotim, că alții momentan nu avem. Totodată să nu amestecăm proasta dotare din spitale, salariile mici ale medicilor și modul respingator cum arată unele spitale, cu activitatea medicilor. Sunt lucruri diferite, cum de asemenea sunt și caractere diferite la medici”, arată Acibotăriță.


Intră acum și în grupul de