Acasă Politica Ministrul Dezvoltării Regionale, Vasile Dîncu, îi răspunde lui Ioan Bălan că nu...

Ministrul Dezvoltării Regionale, Vasile Dîncu, îi răspunde lui Ioan Bălan că nu poate spune date concrete despre proiectele finanțate prin PNDL în județul Suceava


Intră acum și în grupul de

Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, vicepremierul Vasile Dîncu, a răspuns solicitării oficiale adresate de deputatul de Suceava Ioan Bălan privind datele concrete legate de proiectele finanțate prin PNDL că nu poate oferi astfel de informații întrucât doar beneficiarii pot să facă publice contractele de lucrări.

Ioan Balan 3



Ioan Bălan arată în întrebare că, încă de la învestire, Vasile Dâncu a anunțat că va transparentiza activitatea ministerului, în special în ceea ce privește PNDL, fapt apreciat de toată lumea.

El a adăugat că a consultat pagina de internet a Ministerului Dezvoltării și a constatat că în 27 aprilie 2016 au fost aprobate, prin ordin al ministrului, pentru județul Suceava un număr de 116 proiecte prin PNDL în valoare de aproape 374 milioane de lei.

Bălan a spus că este de apreciat numărul mare de proiecte aprobate pentru județul Suceava ținând cont de nevoia de investiții a acestui județ mai ales în domeniul educației și sănătății.

Totuși, deputatul Ioan Bălan îi cere lui Vasile Dâncu, în spiritul transparenței activității ministerului, să publice pe site-ul ministerului termenele de execuție aprobate, depășirile de termene, denumirea constructorului și perioana de garanție a lucrărilor.

Astfel, vicepremierul arată că în privința asigurării transparenței  Programului  național  de dezvoltare  locală prin publicarea pe  pagina  de  internet  a  Ministerului  Dezvoltării  Regionale  și Administrației  Publice a datelor  privind  execuția  contractelor  de  lucrări  aferente obiectivelor pentru care a fost aprobată finanțarea cu fonduri de la bugetul de stat, prin PNDL, prin legislație se prevede că aceste contracte se încheie între MDRAP și beneficiari.

El menționează că Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice nu este parte a contractelor de lucrări ce se încheie, în vederea realizării  obiectivelor  de investiții între beneficiarii acestora,  respectiv autoritățile pub!ice loca le și executanții, prestatorii.

Dîncu subliniază că doar beneficiarii sunt responsabili de organizara și derularea procedurilor și de modul de utilizare a sumelor alocate.

Totodată, Vasile Dîncu precizează că în ceea privește numărul și valoarea solicitărilor de includere în PNDL emise de unități administrativ teritoriale din județul Suceava și care au fost transmise MDRAP în 2016, și pentru care nu au fost alocate fonduri prin PNDL, că în baza de date sunt înregistrate 125 de solicitări de finanțare, a unor obiective de invesții care nu sunt finanțate cu  fonduri  de  la bugetul de stat disponibile în cadrul PNDL.

Suma totală a acestor solicitări de finanțare emise în  anul  2016  pentru  proiectele  din  județul  Suceava  depuse  în anul  2016  este  de  520.855.233,60  lei, menționează ministrul.(Alin Dima)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version