Gheorghe Flutur: ”La această rectificare bugetară s-a primit întreaga sumă de bani solicitată”


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur demontează acuzele care i s-au adus în utlimile zile de către liderul grupului de consilieri județeni ai PSD, Cătălin Nechifor privitor la modul în care Suceava a fost tratată de Guvern la rectificarea bugetară.

flutur (12)

Într-un comunicat de presă președintele CJ vine cu o serie de argumente de ordin tehnic dar și cu replici acide la adresa fostei conduceri a CJ Suceava.

Redăm integral comunicatul de presă:

”La ce volum de muncă este la Consiliul Județean Suceava, în această perioadă, nu mi-am propus să pierd timpul cu replici date neputincioșilor, mai exact fostei conduceri din ultimii 4 ani. Dar totuși doresc să vă fac câteva precizări referitoare la ultima rectificare bugetară.

Domnule Nechifor, anexa 3 și nu 4, cum ați spus dumneavoastră, face referire la bani alocați pentru județe (fiți vă rog mai atent).

Acolo din 75,04 milioane RON județul Suceava a primit 2,1 milioane RON și este pe locul 9 nu 38 cum ați afirmat dumneavoastră și, atenție, s-a primit tot ce s-a cerut:

  • Bani pentru fructe proaspete pentru elevi. Județul Suceava este pe primul loc cu 800.000 RON
  • Bani pentru personalul neclerical 1,1 milioane RON (cât s-a cerut).

Domnule Nechifor, anexa 4 se referă la comune, orașe și municipii și se referă la fonduri alocate pentru cadrele didactice (restanțe la hotărâri judecătorești, titluri executorii, etc) și nu au nici o legătură cu Consiliul Județean Suceava.

În această situație, cât a cerut Inspectoratul Școlar Județean Suceava, condus de PSD, atât s-a primit. Acolo Suceava este pe locul 38, dar verificați-vă oamenii pe care i-ați pus să conducă instituția.

Domnule Nechifor, s-au retras bani pentru învățământul confesional la 3 județe din țară, printre care și Suceava, pentru că s-a estimat greșit la începutul anului de către Inspectoratul Școlar, condus de PSD. S-a estimat o sumă mai mare pentru 25 de unități acreditate deși doar în 21 de unități s-au înscris elevi, în total 3688. Evident că s-a făcut rectificarea în funcție de numărul de elevi.

În concluzie, la această rectificare bugetară, s-a primit întreaga sumă de bani solicitată și nu este nevoie de prietenii, așa cum subliniați dumneavoastră, și cum partidul dumneavoastră s-a obișnuit să facă de ani de zile.

Poate, totuși, ar trebui să vă aduc aminte că în mai puțin de 2 luni de când sunt Președinte al Consiliului Județean Suceava am deblocat, prin demersuri oficiale, proiecte importante pentru județ:

  • Finanțarea lucrărilor la șoseaua de centură a municipiului Suceava, uitată timp de 4 ani de PSD
  • Finanțarea lucrărilor la pârtia de schi de la Câmpulung
  • Împreună cu Transgaz și Romsilva am găsit soluții de deblocare a construcției conductei de gaz spre Vatra Dornei
  • Județul Suceava a primit 29 milioane RON pentru refacerea infrastructurii afectate de inundații
  • Sunt în evaluare la Ministerul Educației proiecte de 72 milioane RON pentru școli și alte 16 milioane au fost alocate deja
  • Au fost aprobate proiecte prin PNDL pentru localități din județ și au continuat proiectele mai vechi
  • S-a asfaltat drumul național spre Putna, și urmează cel de la Broșteni și E85 Suceava – Siret

Acum înțeleg mai bine de ce în “Ghidul turistic Bucovina” ați confundat, impardonabil, Siretul cu Rădăuțiul.

După ce, în ultimii 4 ani, proiectele importante de dezvoltare a județului au fost blocate, acum veniți cu neadevăruri.

Populația județului își va aminti de administrația condusă de dumneavoastră ca fiind o administrație neputincioasă”

 


Intră acum și în grupul de