Bătălia politică Flutur vs. Nechifor atinge un nou nivel – scrisoarea întredeschisă


Intră acum și în grupul de

Ex-președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, actual liderul grupului de consilieri județeni ai PSD din CJ duce la un alt nivel disputa politică și introduce un nou concept în lupta sa cu actualul președinte al CJ, Gheorghe FRLutur, cel de scrisoare ”intredeschisă”.

Screenshot nechifor intredeschisa

 

Într-o postare pe pagina sa oficială de facebook (metodă de altfel extrem de dragă fostului președinte de a comunica cu mass-media în mandatul trecut) și intitulată ”Scrisoare întredeschisă, adresată domnului Gheorghe Flutur”, Cătălin Nechifor încearcă să îi dea replica cu privire la folosirea termenului de neputincios de către actualul președinte în momentul analizării activității din mandatul trecut.

 

Vă redăm integral textul ”scrisorii întredeschise”:

”Adevărul nu ar trebui să doară şi viitorul va arăta cine a fost sau nu PutinCio(lo)s.

Este greu de spus cărui fapt vi se datorează enervarea. Să fie canicula, să fie greutatea întâlnirilor cu cei 30 de reprezentanţi din diaspora (aproape aceeaşi şi mulţi din Comăneşti şi din Moara), să fie eşecul vizitei ministrului agriculturii care a promis ca la 1 august vor fi plătite subvenţiile şi am rămas doar cu promisiunile, sau mai degrabă locul codaş în clasamentul naţional al alocărilor financiare prin ultima rectificare bugetară? Dar, chiar dacă vă enervaţi, evidenţa e evidenţă şi oricine poate face o simplă împărţire să vadă că din 577 milioane pe ţară, Suceava primeşte doar 1 milion şi ceva. Au tăiat 3 milioane la învăţământ şi au dat 2 consiliului judeţean şi 2,4 celor 114 localităţi din Suceava. Şi da, suntem pe locul 38, înainte de Brăila, Călăraşi şi Ialomiţa, în timp ce judeţul Mureş ia 34 milioane, Vaslui-ul 30 milioane, Iaşi şi Bacău aproape 20 fiecare, dar Suceava numai 2,4 milioane. Lucrul acesta am vrut să îl arăt săptămâna trecută şi chiar daca vă doare, concluzia e una simplă: PutinCio(lo)s. Puţin!

Să trecem şi la celelalte lucruri cu care vă împăunaţi: centura, pârtia, ţeava de gaz, dar şi la altele pe care le-aţi promis în campanie, dar le-aţi uitat deja, spre exemplu autostrăzile – cele 2 – care să traverseze judeţul Suceava.

Centura: începută în 2007 estimată la 220 milioane, i-aţi crescut valoarea peste noapte în 2009 cu 59% până la 350 milioane, în perioada 2012 – 2016 s-au executat şi dat în exploatare de către guvernul PSD tronsonul III în lungime de 5,6 km. Am văzut zilele trecute că iar aţi crescut valoarea contractului, de data asta la 579 milioane (de două ori şi jumătate mai scumpă faţă de varianta iniţială).Guvernul Cioloş a zis că o termină în decembrie 2018, dumneavoastră aţi dat un telefon şi aţi finalizat-o în 2017, chiar dacă aţi promis în campanie că în trei luni de la alegeri o realizaţi, dar până pe 5 septembrie mai aveţi timp, cine ştie, poate mai daţi un telefon.

Pârtia: proiect aflat exclusiv în derularea consliului local Câmpulung Moldovenesc, blocat în instanţă cu buna ştiinţă de către primar şi cu firma executantă aflată în insolvenţă. Cât timp se judecă părţile, nu poate fi finanţat nici măcar un leu, dar guvernul PSD, să ne amintim, a dat 2 milioane de Euro pentru dezvoltare în 2014. Să vă întreb câţi bani a primit acum?

Ţeava de gaz: blocată în anul 2005 pe tronsonul Pojorâta – Vatra Dornei de ministrul agriculturii şi silviculturii de la acea dată, domnul Gheorghe Flutur, având drept şef de cabinet pe domnul Dacian Cioloş. Poate că ar trebui să îi întrebaţi pe cei doi ce anume au avut în vedere atunci şi poate îl întrebaţi şi pe domnul Boc de ce a luat gratis de la judeţ şi cele 62 de localităţi împrumutate 101 km de magistrală de gaz natural. Şi poate îl întrebaţi pe domnul actual premier, sâmbătă, când îi veţi arăta ce aeroport modern au construit cei de dinaintea dumneavoastră, câţi bani a alocat localităţilor pentru plata ratelor şi dobânzilor din proiectul Utilităţi şi Mediu la Standarde Europene. Eu ştiu că ZERO, iar Victor Ponta şi guvernul PSD au dat 19,5 milioane anul trecut!

Şi în încheiere, pentru că în ultima vreme vorbiţi doar despre proiecte ale altora, vă prezint câteva lucruri certe şi petrecute deja în mandatul meu de preşedinte, dar meritele sunt evident ale tuturor celor care au trudit, de la proiectare şi până la execuţie. Aeroportul a fost realizat exclusiv în perioada 2013 – 2015, singurul lucru pe care l-aţi adus nou fiind buciumaşii la cursa de Milano, cursa care, la fel ca şi cea de Londra am negociat-o încă de anul trecut. Sau Muzeul de Istorie realizat între 2013 şi 2016, la deschiderea căruia aţi purtat cu fală ia tradiţională vopsită la imprimantă??? Sau despre Cetatea de Scaun a Sucevei realizată între anii 2011 şi 2016 unde aţi dat dovadă de măiestrie interpretativă, cântând la corn??? Sau poate ar trebui să amintim de drumul modernizat Suceava – Botoşani, cei 43 km realizaţi din octombrie 2013 în iulie 2014, sau de spitalul din Suceava şi cel din Fălticeni?

Sunt foarte multe de amintit, dar eu nu mi-am propus să am o atitudine critică fără obiect, ci doar să spun lucruri despre ceea ce mi şi ni se pare greşit, dar atunci când dumneavoastră depăşiţi limita, să fiti convins că vom spune răspicat ceea ce e de spus, chiar dacă vă enervaţi. Şi încă un lucru: cei din Siret aşteaptă să începeţi autostrada, aşa le-aţi promis în campania electorală, sau nu cumva aţi confundat Siret-ul cu Szeged-ul?Până una alta, cu bune şi cu rele eu am ce spune despre ultimii 4 ani, atât la nivel judeţean cât şi la nivel naţional despre guvernarea PSD. Despre dumneavoastră vom vedea, însă, deocamdată, PutinCio(lo)s. Prea Puţin!” (Alin Dima)


Intră acum și în grupul de