Partidul Verde Suceava cere premierului ca și salariile personalului auxiliar, ce reprezintă „coloana vertebrală” a spitalelor, să fie majorate


Intră acum și în grupul de

Partidul Verde Suceava salută mărirea salariilor cadrelor medicale, dar consideră că trebuie crescute și veniturile personalului auxiliar și TESA care reprezintă coloana vertebrală a spitalelor.

spitalul judetean suceava 1

„Este bine că s-a înțeles faptul că un medic trebuie plătit. Acesta mai trebuie dotat cu aparatură medicală modernă și materiale sanitare. Așa se poate face medicină de performanță: cadre medicale respectate și dotări moderne.Pe lângă partea medicală într-un spital mai întâlnești personalul auxialiar și cei care lucrează la TESA. Fără ei nu poți funcționa ca unitate medicală”, arată președintele Dan Acibotăriță într-un comunicat de presă.

El menționează că actul medical nu poate fi separat de celelalte activități care se desfășoară în spitale pentru a susține această activitate.

„Nu poți să operezi într-o sală unde o țeavă de alimentare de apă rece, apă caldă s-a spart. Nu invadează apa peste tot blocând activitatea? Ce poți să faci atunci? Apelezi la un instalator și rezolvi problema. Cum poți să te ”miști” într-un spital fără un serviciul tehnic, administrativ, de aprovizionare, sau licitații? Pot medicii desfășura o activitate normală, cu alte cuvinte actul medical decurge bine? Răspunsul este nu!”, a explicat liderul PV Suceava.

Totodată, el consideră că un spital este ca o uzină, unde toate funcționează în lanț și fără întrerupere.

„De aceea, noi, verzii suceveni, cerem actualului Prim-Ministrul al României, dlui Dacian Cioloș, să rezolve și problema lefurilor la personalul de întreținere și a celor de la TESA. Dacă nu se vor mări salariile la personalul auxiliar se va face o discriminare enormă, iar acest lucru nu este de acceptat, să găsești salarii normale la conducerea spitalului, la cadrele medicale, dar pe ”palmași” care efectiv sunt ”coloana vertebrală” a unui spital îi lași cu lefuri micii și aplecați în genunchi”, arată Acibotăriță.    (N.B.)


Intră acum și în grupul de