Partidul Verde Suceava cere premierului ca și salariile personalului auxiliar, ce reprezintă „coloana vertebrală” a spitalelor, să fie majorate

Partidul Verde Suceava salută mărirea salariilor cadrelor medicale, dar consideră că trebuie crescute și veniturile personalului auxiliar și TESA care reprezintă coloana vertebrală a spitalelor.

spitalul judetean suceava 1

„Este bine că s-a înțeles faptul că un medic trebuie plătit. Acesta mai trebuie dotat cu aparatură medicală modernă și materiale sanitare. Așa se poate face medicină de performanță: cadre medicale respectate și dotări moderne.Pe lângă partea medicală într-un spital mai întâlnești personalul auxialiar și cei care lucrează la TESA. Fără ei nu poți funcționa ca unitate medicală”, arată președintele Dan Acibotăriță într-un comunicat de presă.

El menționează că actul medical nu poate fi separat de celelalte activități care se desfășoară în spitale pentru a susține această activitate.

„Nu poți să operezi într-o sală unde o țeavă de alimentare de apă rece, apă caldă s-a spart. Nu invadează apa peste tot blocând activitatea? Ce poți să faci atunci? Apelezi la un instalator și rezolvi problema. Cum poți să te ”miști” într-un spital fără un serviciul tehnic, administrativ, de aprovizionare, sau licitații? Pot medicii desfășura o activitate normală, cu alte cuvinte actul medical decurge bine? Răspunsul este nu!”, a explicat liderul PV Suceava.

Totodată, el consideră că un spital este ca o uzină, unde toate funcționează în lanț și fără întrerupere.

„De aceea, noi, verzii suceveni, cerem actualului Prim-Ministrul al României, dlui Dacian Cioloș, să rezolve și problema lefurilor la personalul de întreținere și a celor de la TESA. Dacă nu se vor mări salariile la personalul auxiliar se va face o discriminare enormă, iar acest lucru nu este de acceptat, să găsești salarii normale la conducerea spitalului, la cadrele medicale, dar pe ”palmași” care efectiv sunt ”coloana vertebrală” a unui spital îi lași cu lefuri micii și aplecați în genunchi”, arată Acibotăriță.    (N.B.)