PSD Suceava își stabilește candidații pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie


Intră acum și în grupul de

Comitetul executiv județean al PSD Suceava, în formula lărgită (incluzând și toți primarii) va decide prin vot, în cursul zilei de vineri, candidații preferați pentru alegerile parlamentare.

psd nechifor dontu bereanu alegeri vot (12)

Astfel, potrivit unor surse din partid, ședința Comitetului urmează să stabilească ordinea pe listele de candidați pentru Camera Deputaților și Senat numărul de voturi primit de candidați din partea membrilor CExJ fiind singura modalitate de departajare.

Deși inițial se vorbea că cei 19 candidați înscriși în cursă vor avea posibilitatea să își susțină candidatura in fața membrilor CEx, acest lucru a fost anulat întrucât se consideră că activitatea lor ar fi trebuit deja să fie arhicunoscută.

Cea mai acerbă concurență este la Senat, după ce președintele interimar al organizației, actualul deputat de Fălticeni, Ioan Stan, s-a decis să candideze pentru Senat, deși are patru mandate consecutive de deputat.

Conform surselor citate, pentru cele două locuri considerate eligibile la Senat s-au înscris în cursă Ioan Stan, senatorii Neculai Bereanu și Ovidiu Donțu, dar și trezorierul organizației județene, Virginel Iordache. Nu este exclus ca în competiția pentru Senat să intre și Emanuel Havrici, noul responsabil al PSD pentru zona de munte.

La Camera Deputaților intră în competiție pentru cele cinci fotolii considerate eligibile mai multe nume mari din partid, printre care se numără Eugen Bejinariu, Mirela Adomnicăi, Cătălin Ioan Nechifor, Alexandru Rădulescu, Emanuel Havrici, Vasile Rusu, Florin Sinescu și Brândușel Nichitean.

Ordinea pe liste, votată astăzi, urmează însă să fie validată de conducerea centrală a partidului.

 

 

 


Intră acum și în grupul de