Sanda-Maria Ardeleanu: Consider că acest an școlar a demarat cu măsuri clare de sprijin pentru elevi, părinți și profesori


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava, prof.univ.dr. Sanda-Maria Ardeleanu, a apreciat luni, că noul an școlar a demarat cu măsuri clare de sprijin pentru elevi, părinți și profesori și și-a exprimat încrederea că ”ne îndreptăm spre un orizont favorabil dezvoltării învățământului”.

”Am susținut mereu calea europeană a învățământului românesc, am aderat la cauza marilor reforme, am luptat, din interior, pentru modernizarea școlii, implicându-mă direct, ca legiuitor, în construirea unei legi, astăzi încă în vigoare cu doar jumătate din articolele sale inițiale. Doar în perioada celui de-al doilea mandat de deputat, în căutarea unor soluții, am semant peste 12 proiecte legislative în domeniul educației, am susținut peste 20 de declarații politice pe această temă, adresând 9 întrebări/interpelări membrilor Guvernului privind starea învățământului. Am opus rezistență schimbărilor legislative care mi se păreau neconforme, am militat pentru depolitizarea școlii, pentru reducerea birocrației, pentru stabilitate și predictibilitate”, a arătat deputatul liberal, într-o postare pe blogul personal.

Ardeleanu a ținut să sublinieze că la nivel guvernamental, a existat o preocupare concretă pentru o mai bună funcționare a sistemului de învățământ, PNL reușind să transmită o serie de priorități Guvernului Cioloș, iar rezultatele încep să apără.

ardeleanu-prima-zi-de-scoala

”Este primul an în care elevii de clasele a XI-a și a XII-a vor primi manuale gratuite, așa cum prevede Legea educației nr.1/2011”, a precizat parlamentarul sucevean.

Totodată, ea a exemplificat cu  proiectul PNL ”Masă la Școală”, care ”este tot mai aproape de a fi implementat din anul școlar 2017-2018”.

”Din această toamnă, Guvernul Cioloș va implementa un proiect pilot în 22 de școli în care elevii vor primi o masă caldă sau un pachet cu alimente diversificate”, a arătat Ardeleanu.

Deputatul PNL a mai menționat că s-a redeschis dialogul privind învățământul dual și i s-a acordat toată atenția de care avea nevoie, iar finanțarea de stat urmează nediscriminatoriu si elevii din învățământul privat sau confesional.

Ardeleanu a amintit, de asemenea, că Legea susținută de PNL privind recuperarea nediscriminatorie a creșterilor salariale restante este în vigoare și primește finanțarea și că Guvernul a colaborat cu parlamentarii PNL la îmbunătățirea legislației privind acordarea burselor și facilităților fiscale antreprenorilor care sprijină orice formă de educație sau cercetare, iar inițiativa PNL privind Bursa Investitorului a mai făcut un pas în față.

”Bineînțeles că râmân încă multe probleme pe agenda noastră, însă suntem optimiști că ne îndreptăm spre un orizont favorabil dezvoltării învățământului. După sănătate, învățământul este prima prioritate în rândul românilor, conform ultimelor sondaje”, a ținut să evidențieze deputatul liberal.

Sanda-Maria Ardeleanu a arătat că în județul Suceava, 119.000 de copii au început școala în 773 unități școlare, din care 39% sunt autorizate DSP și ISU.

Ea a precizat că noutatea acestui an școlar vine la Școala Gimnazială de la Moldova Sulița care este cuprinsă în programul pilot al Guvernului, implementat în 50 de școli și licee din țară, „Masă la Școală”. Parlamentarul sucevean a explicat că se dorește ca, după zece ani de funcționare defectuoasă, programul „Cornul și Laptele” să fie înlocuit cu o masă caldă, de anul viitor, acest program fiind generalizat și funcțional la nivelul întregii țări.

”Consider că acest an școlar demarează cu măsuri clare de sprijin pentru elevi, părinți și profesori ceea ce ne conferă puterea de a munci, mai departe, pentru modernizarea școlii”, a conchis Sanda Maria Ardeleanu, transmițându-le tuturor elevilor să aibă un an școlar plin de succese și bucurii, profesorilor putere de muncă, răbdare și satifacții, iar părinților și bunicilor multă sănătate și capacitatea de a reuși să ofere condiții bune de studiu copiilor lor.

 


Intră acum și în grupul de