Nechifor: Gheorghe Flutur a pus Bucovina deasupra hărții. Master Planul de Transporturi aprobat de Guvern nu prevede autostrăzile promise de Flutur în campanie


Intră acum și în grupul de

Liderul grupului PSD din Consiliul Județean Suceava, Cătălin Nechifor, fost președinte al CJ Suceava, a apreciat, marți, că președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a pus Bucovina deasupra hărții în condițiile în care Guvernul Cioloș nu a acordat prea mare atenție infrastructurii rutiere a județului Suceava prin Master Planul General de Transporturi.harta-drumuri

„În campania de la locale, Gheorghe Flutur promitea nu una, ci două autostrăzi prin Bucovina. Azi guvernul Cioloş (fost şef de cabinet al lui Flutur) a zis pas şi a decis să şi ocolească Parlamentul pentru adoptarea Master Planului de Transport al României”, arată Cătălin Nechifor.

El a adăugat că, în plus, din cele peste 12 miliarde euro necesare, sunt doar 4 teoretic garantate din surse nermbursabile europene.

„Pe scurt: autostrăzi prin Suceava 0, drum expres Paşcani-Suceava undeva spre 2020, Suceava-Siret spre 2024 şi Suceava-Botoşani spre 2031. Prin urmare, tradus în limba română în următorii 5 ani slabe şanse să avem ceva, cât de cât. Bine măcar că am reuşit să modernizez aeroportul Suceava şi să îl deschid traficului internaţional, fireşte alături de foarte mulţi oameni care au muncit şi au pus suflet”, a arătat Nechifor.

El a subliniat că „lui Gheorghe Flutur îi e tare drag să spună acum că a repus Bucovina pe harta! De data asta, a pus-o deasupra hărţii, din păcate!”.

Ministerul Transporturilor a anunţat că a promovat proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea documentului strategic Master Planul General de Transport al României (MPGT), actul aflându-se în prezent pe circuitul de avizare interministerială, după care va fi aprobat de Guvern în cel mai scurt timp.(N.B.)


Intră acum și în grupul de