Ioan Bălan: Dragnea și Ponta chiar cred în minciunile pe care le spun și susțin că PSD a guvernat bine în ultimii ani


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava Ioan Bălan și-a exprimat surprinderea că liderul PSD, Liviu Dragnea și fostul premier Victor Ponta chiar cred în minciunile pe care le spun continuând să susțină că PSD a guvernat bine în ultimii ani, iar desemnarea lui Ponta pentru redactarea programului economic al PSD i-a produs stupoare.

Ioan Balan2

„Am primit cu stupoare declaraţiile preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, care spunea cu total dispreţ faţă de români, dar împăunat de mândrie, că l-a însărcinat pe Victor Ponta să se ocupe de banii românilor, adică să redacteze partea de finanţe publice din programul de guvernare al PSD. La început am crezut că este o glumă bună şi am râs, dar apoi m-am întristat şi am văzut că Liviu Dragnea şi Victor Ponta chiar cred în minciunile pe care le spun şi continuă să susţină că PSD a guvernat bine în ultimii ani”, a declarat Ioan Bălan.

El a precizat că i s-a întârit convingerea că PSD nu a avut niciodată şi nici nu are un program de guvernare cu obiective pe termen mediu şi lung, pentru că, dacă ar fi avut, acum nu ar fi trebuit decât să-l ajusteze la noile realităţi socio-economice.

„PSD nu a guvernat niciodată urmărind obiective reale de modernizare şi dezvoltare a României, stipulate într-un program de guvernare, ci a guvernat doar din studiourile de televiziune, în talk-show-uri prelungite sau în pauzele de publicitate, cu un ochi la sondaje şi cu celălalt la propăşirea clientelei de partid a PSD. În urma PSD şi a lui Victor Ponta se vede cu ochiul liber dezastrul: autostrăzi fărâmate, şantiere închise, şomeri mai mulţi, dezechilibre externe importante, oportunităţi de finanţare pierdute, o ţară decredibilizată în Europa şi în mare parte a statelor dezvoltate”, a spus Bălan.

Deputatul liberal a amintit că după ce a dat ochii peste cap şi s-a prăbuşit în fotoliu când a auzit pentru prima dată despre MTO şi Tratatul fiscal, acum Victor Ponta „are neruşinarea” să afirme că l-a pus Liviu Dragnea să se ocupe de ceea ce ştie el mai bine, „de banii românilor” şi că acum ştie foarte bine ce înseamnă „FMI, Comisie Europeană, Bancă Mondială, deficit şi aşa mai departe”.

„Când o fi învăţat oare toate acestea? În desele sale vizite din Dubai sau a luat lecţii direct de la profesioniştii de la Ankara?”, se întreabă Bălan.

Liderul liberal i-a solicitat președintelui PSD, Liviu Dragnea, iniţiatorul principal şi singurul susţinător al legii defăimării, să dea un exemplu şi să înceteze să îşi mai bată joc de inteligenţa românilor, cum altfel decât recunoscând eşecurile succesive şi incompetenţa PSD în cei patru ani cu Victor Ponta prim-ministru.

„Românii sunt un popor extrem de îngăduitor şi cred că dacă liderii PSD şi-ar recunoaşte greşelile din ultimii ani de guvernare, poate că ar mai câştiga în încrederea acestora şi s-ar mai uita parte din dezastrul pe care l-a lăsat PSD în urmă. Dar mai degrabă l-aş crede pe Ion Iliescu dacă ar spune că a fost disident în regimul comunist, decât să am vreo speranţă că liderii PSD şi-ar schimba năravurile”, a adăugat depitatul.

El susține că sub guvernarea PSD, Bucovina a ajuns cea mai săracă regiune din Uniunea Europeană, iar orice alte comentarii fiind de prisos.

„Aşadar, văzând că se apropie cu viteză de un eşec puternic în alegeri, nu m-ar mira dacă Liviu Dragnea ar definitiva programul de guvernare al PSD cu următorii specialişti, deja de renume mondial: Victor Ponta la prăduirea finanţelor; Dan Şova la distrugerea proiectelor de infrastructură; Ioana Petrescu la agricultură; Ioan Rus la problemele diasporei; Doina Pană la dezastre naturale; Rovana Plumb la înmatriculări auto şi, nu în cele din urmă, Liviu Dragnea, la ceea ce se pricepe cel mai bine, la subjugarea administraţiilor publice locale”, a conchis Ioan Bălan.(Alin Dima)


Intră acum și în grupul de