Acasă Politica Deputatul Sanda-Maria Ardeleanu participă la manifestările dedicate împlinirii a 70 de ani...

Deputatul Sanda-Maria Ardeleanu participă la manifestările dedicate împlinirii a 70 de ani de existență a Universității de Stat din Moldova


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava, prof.univ.dr. Sanda-Maria Ardeleanu, participă zilele acestea la o serie de manifestări dedicate împlinirii a 70 de ani de existență a Universității de Stat Moldova (USM) din Chișinău, parteneră cu Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava.

ardeleanu-la-chisinau



Printre manifestările la care va lua parte universitarul sucevean se numără și un colocviu  internațional pe tema traducerii și a interpretariatului, dar și programul Școlii doctorale în cadrul căreia va susține două conferințe, la inițiativa decanului Facultății de Limbi și literaturi străine, profesor habilitat Ludmila Zbanț.

”Pe 30 septembrie, ca membru al colectivului didactic al acestei puternice universități, la invitația rectorului Gheorghe Ciocan, voi rosti un discurs solemn în ședința festivă a Senatului USM.

Voi vorbi despre parcursul nostru comun, despre proiectele de cercetare care ne leagă, despre Masteratul internațional francofon de traduceri cu diplomă dublă Suceava-Chișinău, despre limba română, despre prezent, dar, mai ales, despre devenire.

În calitate de membru în Comisia de învățământ, știință, tineret și sport a Camerei Deputaților, de membru în Comisia Comună pentru integrarea europeană dintre Parlamentul României și Parlamentul Republicii Moldova, voi susține ideea parcursului nostru comun în Uniunea Europeană, pașii fermi pe care îi facem pe calea democrației și a susținerii reciproce”, a arătat Sanda-Maria Ardeleanu, care este Doctor Honoris Causa al Universității de Stat Moldova din Chișinău, dar și Membru onorific al Catedrei de Filologie Franceză.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version