Medicul câmpulungean Alexandru Paziuc a anunțat că va candida independent la Camera Deputaților

Medicul câmpulungean Alexandru Paziuc, care deține funcția de președinte al Asociației Naționale de Psihiatrie Socială, și-a anunțat candidatura ca independent pentru un mandat de deputat în Parlamentul României.

Membru PNL și consilier local în municipiul Câmpulung Moldovenesc, Paziuc a spus într-o conferință de presă că s-a săturat de „circul politic” și „spectacolul hidos” care se repetă în ultimii 26 de ani având aceeași regie și aceeași actori, cu aceeași spectatori, aparent neputincioși, deși a sperat la o reală schimbare și reformă a clasei politice.

„Este un adevărat coșmar politic întreținut de promisiuni și minciuni, de discursuri demagogice și ipocrite, de corupție, de șantaj, de parlamentari penali dar imuni, de legi interpretabile bune pentru unii și rele pentru ceilalți, de politizarea exccesivă a instituțiilor statului, de promovarea incompetenței și nonvalorii”, a spus Paziuc.

El a menționat că actualele propuneri de candidați făcute de partide aduc aceleași grupuri de oameni mânați de aceleași interese meschine ce blochează reformarea clasei politice, dar și accesul corect și pe criterii de performață și profesionalism în Parlamentul României.

alexandru-paziuc-2

„În fapt, trăim într-o societate marcată de o profundă disoluție a valorilor, iar o societate care nu permite afirmarea, dezvoltarea persoanei, este o societate slabă, cu indivizi săraci, neputincioși, manipulabili”, a mai spus președintele Asociației Naționale de Psihiatrie Socială din România.

El a subliniat că nu mai vrea să fie un spectator neputincios la acest proces și că de aceea s-a decis să se implice și să candideze independent la Camera Deputaților, menționând că „vocea străzii” demonstrează că oamenii așteaptă oameni noi care au realizat ceva în viață și care la rândul lor vor putea face lucruri bune.

Paziuc a menționat că este pregătit să folosească experiența și cunoștințele sale în folosul națiunii.

El a spus că își va pierde calitatea de membru PNL și de consilier local pentru că a anunțat această candidatură și a anunțat că va avea o campanie fair play.

Paziuc a menționat că a fost propus de organizația PNL Câmpulung Moldovenesc pentru a fi înscris pe un loc eligibil pentru Camera Deputaților din partea organizației județene PNL Suceava, dar că decizia organizației municipale nu a fost acceptată și că listele de candidați au fost făcute după criterii care nu au legătură cu democrația internă de partid.

El consideră că pe lista PNL Suceava au ajuns pe locuri eligibile persoane care nu au dovedit că sunt „trup și suflet” pentru județ și că propunerile au venit „de la centru” sub „presiunea unor promisiuni preelectorale” ceea ce nu este o situație de normalitate.

Paziuc a spus că începe strângerea de semnături pentru susținerea candidaturii sale, urmând să colecteze minim șase mii de semnături pentru a se putea înscrie în competiția electorală, subliniind că în spatele său este o echipă care susține această candidatură.

El a mai adăugat că dorește o reală schimbare a clasei politice, subliniind că și pasivitatea unei națiuni poate naște monștri. (Alin Dima)