Flutur: Sunt convins că o campanie bine făcută ne poate aduce șase deputati și doi senatori


Intră acum și în grupul de

Liderii PNL Suceava Gheorghe Flutur si Ion Lungu sustin o conferinta de presa comuna la sediul PNL Suceava.

flutur-si-lungu

Gheorghe Flutur:

”Impreuna cu dl primar al municipiului vom avea o conferinta de presa cu cateva teme noi. Primul subiect, ieri am finalizat si aprobat in toate forurile statutare listele de candidati pentru alegerile din 11 decembrie 2016. Am trimis, ieri, la Bucuresti listele aprobate de forurile noastre.

Astfel, dupa discutii si analize, PNL propune urmatoarea lista.

Camera Deputaților: Balan Ioan, Fador Angelica, Gheorghiu Bogdan, Mihalescu Dumitru, Surugiu Radu, Doroftei Ovidiu.

Senat: Cadariu Dan, Miron Steliana, Pentiuc Radu, Titianu Tudor, Bocancea Mugurel si Cretu Cristian.

Astea sunt listele aprobate in unanimitate.

Ion Lungu:

”Cred ca e o lista reprezentativa pentru PNL. Daca e sa fim realisti, ne referim la cinci deputati si doi senatori eligibili. 57% sunt persoane noi si 45 % sunt tineri.

Venim in sprijinul dorintei oamenilor de reinnoire a clasei politice. E pentru a cincea oara cand particip la facerea listelor si a fost o decizie democratica.

Sunt convins ca vom scoate cinci deputati, desi vrem chiar sase si doi senatori. Nu va fi usor. Trebuie sa muncim mult pentru asta.”

Gheorghe Flutur:

”E o lista judeteana. Oarecum, vor primi responsabilitati directe pe anumite zone de unde vin colegii nostri. Avem echipa de campanie deja aleasa.

Coordonez si campania pe Moldova pentru PNL, dar o vom sustine cu brio. Fostele colegii dispar, dar va exista responsabilitate directa.

Sunt convins că o campanie bine făcută si cu explicarea proiectelor noastre ne poate aduce șase deputati si doi senatori. Incepem pregatirea de campanie.”

Ion Lungu:

”Sunt presedinti de partide care aud ca au comandat bannere si ii anunt respectuos ca nimeni nu va pune bannere la Suceava.

Ca primar, nu voi da autorizatie nimanui sa monteze bannere in municipiul Suecava. Eu am fost multumit de ce a fost la alegerile locale.”

Gheorghe Flutur:

”O tema extrem de importanta. A fost o perioada cand nu am avut multe de comunicat, dar supun atentiei Hotărarea de Guvern nr. 465 din 2016, 100 de ani de la Unire.

Directorul Muzeului Bucovinei se va ocupa din partea noastra de acest eveniment si ieri am constituit echipa pentru coordonarea centenarului 2018.

Din echipa face parte primarul Sucevei, Universitatea ”Ștefan cel Mare”, Camera de Comerț și Industrie Suceava si dorim sa vina alaturi de noi Arhiepiscopia pentru ca vrem sa avem un program foarte curajos.

Bucuresti, Alba Iulia si Suceava sunt orasele care vor fi tinta.

Vom invita pe 28 noiembrie conducerea statului si vom face evenimente pe toata perioada dintre 28 noiembrie si 1 decembrie.

Am inventariat cu grupul de lucru 30 de obiective in cinstea centenarului. Construirea ansamblului monumentului Unirii cu tara, vreau sa ramana ceva in urma.

Statuia lui Stefan cel Mare de la Cetate. Sala Unirii din Palatul administrativ-proiectul CUPOLA din curtea interioara. Il vom prinde in bugetul CJ.

Gara Itcani- am discutat cu ministrul Transporturilor pentru modernizare, Curtea Domneasca, Sala Polivalenta Suceava, restaurarea bisericilor din lemn, reabilitarea cazinoului din Dorna.

Deschiderea punctelor de frontiera-speram toate patru sa fie deschise, Climauti, Vicov de sus, Ulma si Izvoarele Sucevei.

Modernizarea Vamii Siret. Podul peste raul Suceava. Centura Sucevei. Modernizare E 85 (Siret-Falticeni).

Deschiderea lucrarilor la drumul expres Siret -Bucuresti.

Triplarea suprafetei ambulatoriului de la Spitalul Judetean. Avem peste 1000 mp acum si nu e suficient. In bugetul CJ vom prinde sume curajoase de bani.

Constructia magistralei de gaz metan catre Dorna. Am terminat documentatia pentru scoaterea din fond forestier a 15 ha de padure ca sa poata intra la treaba.

Partia de schi de la Campulung va fi gata. La fel si baza de agrement si stadionul Raraul.

Centura Radautiului. Valoarea e mare si sper sa demareze lucrarile.

Muzeul Sadoveanu din Falticeni. Vom gasi solutii impreuna cu Primaria din Falticeni.

Extinderea terminalelor la aeroportul Salcea.

Punerea in functiune a sistemului integrat de colectare a deseurilor din judet.

Indiguirea zonelor de risc.

Cadastrarea judetului Suceava. Inceperea cadastrarii judetului. Acum 100 de ani se intampla asta cand eram cu austriecii.

Inagurarea parcului industrial Siret.

Ion Lungu:

”30 % din proiecte sunt aferente municipiului Suceava si e oarecum normal. Eu as mai pune in valoare raul cu o zona de agrement.

Tinta principala pentru 2018 e de a dezvolta zone de agrement si cred ca prima prioritate  pentru noi e parcul Sipote si transformarea lui in parc de agrement.

Gheorghe Flutur:

”Un punct e legat de atacurile socialistilor din ultima perioada. Am sa fiu direct si am  spus-o cand am venit presedinte ca voi aloca timp pe partea de administrație. Observ ca PSD a intrat mai repede in campanie. De ce? Pentru ca la Suceava e loteria listelor la PSD. In fiecare saptamana e altceva.

Dupa patru ani de hibernare cand nu au facut nimic, sunt foarte odihniti si vocali azi, cu scrisori deschise si semideschise. Ii las someri ca nu le voi face jocul. Nu voi fi eligibil pentru PSD.

Vad ca imi cer suspendarea si pot sa o faca 24 de ore pe zi ca nu conteaza. Oricum nu m-au votat. Dupa mintea unora din PSD, Flutur ar trebui sa plece acasa.

Deocamdata, sucevenii au decis ca PNL sa conduca judetul. Va deranjeaza ca am deblocat soseaua de centura dupa ce patru ani a prins paianjeni?

Asta dupa ce au cotozit patru ani pe harta cu carioaca soseaua de centura? Ca am deblocat subventiile din agricultura pentru fermieri?

Ca am deblocat impreuna cu Lungu asfaltarea centrului Sucevei? Ca am finalizat Muzeul de Istorie al Bucovinei? Ca am deschis linii aeriene?

Ca am modernizat drumurile nationale spre Putna, spre Siret, poate fi o critica pentru cei de la PSD? Ca am obtinut aprobarea modernizarii a 65 de scoli?

Ca am reluat promovarea judetului si a Bucovinei, ca am vazut ca cei mai guralivi sunt la cati pleaca si de ce nu pleaca cineva in afara judetului!

Stiu, nu le-a fost niciodata draga diaspora. Am vazut cele mai pasionale discutii acum. Eram vinovat ca plec, acum sunt vinovat ca nu mai plec.

Mi se pare corect sa faci cunoscuta Bucovina si sa vina oameni de afaceri si diaspora poate fi ambasadorul tau. Nu am luat in calcul niciodata tema ca orice actiune, vezi, Doamne, sunt actiuni electorale pe bani publici. Am facut o analiza si am spus ca vom propune amanarea pentru la anul. O intreaga discutie si despre asta.

Daca ar fi sa vorbim despre parcul de dinozauri care nu s-a mai facut, despre medicina chinezeasca de la Cacica. Nu s-a materializat nimic la ei.

Respectam procedurile si nu mai are rost sa mai comentam ceva. Eu chem sucevenii la constructia judetului si sa facem realizari adevarate.

Le spun PSD-istilor: ne vom pregati foarte bine sa explicam de ce sa voteze PNL. Sa stea linistiti ca patru ani vor avea timp din opozitie sa critice Romania.

Surugiu a avut un prim mandat de deputat. E un tanar provenit din fostul PNL. Socotesc ca a avut perioada de aclimatizare cu judetul si s-a tinut de zona.

Doamna Miron e membra a PNL si si-a insusit programul partidului de acum un an. Ni-l asumam ca si candidat si va merge in echipa cu noi.”

Ion Lungu:

”Pe 11 decembrie ii vom reduce pe PSD-isti la tacere. Nu trebuie bagati foarte mult in seama. Electoratul s-a maturizat foarte mult. In analele PNL, dl Bogdan Gheorghiu era membru PNL din ianuarie 2016.”

Flutur: 

”Pentru toti candidatii au fost mai multe runde de discutii. Am un regret ca dna Ardeleanu nu mai este azi pe liste. A fost o optiune colectiva.

Nu poti sa ii pui pe toti pe locuri eligibile. Daca am intra in amanunt de ce ala si nu altul sunt lucuri interne. Putem avea pareri diferite.”

Lungu:

”Cu tot respectul pentru dna Ardeleanu. Ea nu a participat de la discutiile decisive. As fi sustinut-o, dar pe ultima 100 de metri nu a fost aici sa discute.

Eram in concediu cand s-a intamplat cu dl Bicsi ce s-a intamplat. Noi am avut o discutie in PNL. E la Comisia de etica si vom vedea ce sanctiune i se va aplica”.


Intră acum și în grupul de