Corneliu Popovici(PMP): PSD și PNL să-și asume referendumul privind 300 de parlamentari înainte să convoace referendumul pentru definirea căsătoriei


Intră acum și în grupul de

Liderul PMP Suceava, Corneliu Popovici, acuză ceea ce numește „Coaliția rușinii”, PSD și PNL, partidele care doresc să convoace referendum pentru definirea căsătoriei ca fiiind între un bărbat și o femeie, chiar în ziua alegerilor parlamentare, că prin acest demers cele două patide vor să aducă la vot electoratul lor dezamăgit și astfel să diminueze șansele partidelor mai mici să intre în Parlament.

corneliu-popovici-3

Într-un comunicat de presă, Corneliu Popovici susține că PSD și PNL ignoră de șapte ani singurul referendum validat, prin care aproape 90% dintre români au spus DA reducerii numărului de parlamentari la 300.

EL acuză că deși dețin împreună 70% din Parlament și nu recunosc, PSD și PNL lucrează mână în mână în interes propriu și în dezinteresul celor care le-au votat.

„Au blocat împreună legea votului prin corespondență, care ar fi scutit românii din afara țării de umilitoarele cozi din fața secțiilor de vot. Au votat împreună legea alegerilor locale, prin care primarii lor să fie aleși dintr-un singur tur, chiar dacă unii abia strâng 20% dintre voturi. Au votat împreună legea alegerilor parlamentare, care dă șanse minime partidelor nou înființate să acceadă în Parlament”, acuză Corneliu Popovici.

Liderul PMP Suceava că toate acestea nu le-au ajuns, așa că acum, PSD și PNL vor să organizeze, chiar în ziua alegerilor, pe 11 decembrie, un referendum pentru modificarea Constituției în sensul definirii căsătoriei.

„PMP este membru al Partidului Popular Europen, care are familia în centrul valorilor sale ideologice. PMP nu poate însă să susțină un demers prin care PSD și PNL doresc să păcălească, din nou, electoratul de bună credință, oferind oamenilor o temă falsă de discuție”, se arată în comunicat.

Popovici mai susține că prin acest referendum pe care PSD și PNL îl pregătesc în Parlament, cele două mari partide vor să micșoreze și mai mult șansele de accedere în Parlament a partidelor mici, nou înființate.

„Supunând dezbaterii publice o temă atât de disputată, cum este definiția căsătoriei în Constituție, PSD și PNL vor să aducă la vot electoratul dezamăgit de politica lor și care, altfel, ar fi stat acasă. Așa, PSD și PNL vor crește artificail, iar partidele mici vor avea șanse și mai mici de a accede în viitorul Parlament, încurcând cele două blocuri foste partenere în USL să-și ducă mai departe politica dedicată propriilor interese”, explică Popovici.

Ținând cont de aceste considerente, PMP Suceava cere PNL și PSD să-și asume public faptul că nesocotesc referendumul din 2009, validat de Curtea Constituţională, prin care aproape 8 milioane de români au spus DA reducerii la 300 a numărului de parlamentari.

„Să spună public că după acest referendum, PSD și PNL au creat un parlament format din 588 de parlamentari, cărora electoratul le plătește salariile și pensiile care de șapte ani cresc continuu. Abia după ce spun public aceste lucruri să îndrăznească să convoace un nou referendum, care i-ar ajuta pe ei să formeze, din nou, coaliția rușinii”, a conchis Popovici.


Intră acum și în grupul de