PNL Suceava a început să-și retragă o parte dintre afișele electorale pentru a intra în legalitate


Intră acum și în grupul de

PNL Suceava a început să-și retragă o parte dintre afișele electorale după ce vineri, începând cu ora 0:00 liberalii suceveni au fost primii care au început acțiunea de lipire de afișe, dar au montat grupuri de câte trei afișe electorale deși legea stabilește la două numărul maxim de afișe pe care îl poate expune un competitor electoral pe un panou electoral.

afise-electorale-pnl

Liderii liberali suceveni au încercat să explice că de fapt ei au făcut o favoare celorlalți competitori și că nu au lipit decât jumătate din numărul de afișe care li se cuvine, dar de fapt au constatat că raționamentul lor este greșit și că de fapt au afișat de trei ori mai multe afișe decât prevede legea.

Astfel, potrivit calculelor liberalilor suceveni, într-un loc de afișaj electoral, unde sunt câte trei panouri, ar fi putut lipi 12 afișe, respectiv câte două pe fiecare parte a fiecăruia dintre cele trei panouri, dar legislația arată că pot fi lipte doar două afișe într-un loc de afișaj electoral pentru ca toți actorii politici să poată să-și expună materiale electorale.

„ Este interzisă utilizarea de către un partid politic, o alianţă politică, alianţă electorală sau organizaţie a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri ori de către un candidat independent a locurilor speciale de afişaj electoral, astfel încât să împiedice folosirea acestora de către un alt partid politic, o altă alianţă politică, alianţă electorală sau organizaţie a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri ori un alt candidat independent. Pe un panou electoral fiecare partid politic, alianţă politică, alianţă electorală sau organizaţiei a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri ori candidat independent poate aplica numai două afişe electorale”, prevede legea alegerilor parlamentare.

În aceste condiții, PNL Suceava a decis să mențină în fiecare loc de afișaj electoral, câte două afișe și să retragă unul dintre afișele puse în plus.afisaj-electoral

Celelalte formațiuni politice care au început să-și expună afișele electorale au lipit, în fiecare loc de afișaj, câte două afișe.(Alin Dima)

Citește și Cum devine 3 mai mic de 2 la PNL Suceava. Partidul a montat mai multe afișe decât prevede legea, dar liberalii susțin că au făcut o favoare


Intră acum și în grupul de