Rezultat umilitor pentru Igor Dodon la secția de votare din Suceava. Din 568 de alegători, Dodon a obținut 11 voturi, iar restul Maia Sandu


Intră acum și în grupul de

Cetățenii din Republica Moldova care au votat, duminică, la Suceava în al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale s-au pronunțat majoritar pentru Maia Sandu.

sectie-vot

Astfel, potrivit unor date neoficiale, Maia Sandu a fost votată la secția de votare organizată la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava de 557 dintre alegători, în timp ce Igor Dodon de doar 11 dintre alegători.

La primul tur al alegerilor, Maia Sandu a fost votată de 338 de alegători, iar Igor Dodon de opt alegători.

Față de primul tur de scrutin, când la vot s-au prezentat 369 de alegători, în turul al doilea au venit cu 199 de alegători în plus.

În al doilea tur, Maia Sandu a obținut cu 219 voturi în plus față de primul tur, în timp ce Igor Dodon a primit trei voturi în plus.

Prezența la cel de-al doilea tur al alegerilor din Republica Moldova a fost de 53,54 la sută, cu cinci puncte procentuale mai mare decât la primul tur.

După numărarea a 76,21% din voturile din secțiile de votare din Republica Moldova, Igor Dodon a fost votat de 57,26% dintre alegători, iar Maia Sandu de 42,74%

UPDATE

Igor Dodon a obținut mai mult de jumătate din voturile exprimate în alegerile de duminică după numărătoarea a 95 la sută din voturi și este noul președinte al Republicii Moldova.

(N.B.)


Intră acum și în grupul de