Băișanu: La alegerile parlamentare, nici un partid nu va reuși să obțină scorul propus


Intră acum și în grupul de

Alexandru Baisanu si Ilie Nita sustin o conferinta de presa la cabinetul parlamentar ALDE din Palatul Administrativ.

alexandru baisanu

LIVE TEXT

Alexandru Băișanu:

”Cei de la ALDE batem fiecare localitate a judetului in intalniri cu cetatenii pentru a le expune puncte de vedere privind viitorul tarii.

Observ in judet ca populatia nu va vota PNL, ci isi exprima interesul de a vota ALDE sau PSD, dorind o viitoare guvernare ALDE-PSD si un premier dat de cele doua partide.

In administratia locala salariile sunt foarte mici. Am discutat cu salariati din primarii care dupa 30 de ani de munca au 1300 de lei salariu.

Nu e corect si am sa vreau sa vin cu o lege care sa mareasca salariile celor care muncesc in primarii cu presiunea asupra lor.

Un cetatean mi-a spus ca are 9 vite de rasa si nu poate lua subventia pentru ca se da doar de la 10 vite in sus. Taranul roman nu e capabil sa investeasca si vom propune ca subventia pe vite sa se dea de la 5 vite si nu de la 10.

In urma sondajelor pe care le-am facut, rezulta foarte clar ca nici un parid nu va reusi sa obtina scorul propus. Daca PSD si PNL vor cate doi senatori si cinci deputati, le dam o veste proasta, nu vor face sub nici o forma. PSD va scoate trei deputati plini si unul la distribuire. PNL – patru maxim si unul la distribuire.

ALDE va obtine un senator si un deputat. E un sondaj intern, CATI, care imi scoate in evidenta ce se va face. E facut pe 1200 de oameni.

Al patrulea senator va depinde foarte mult de resturi. PMP si USR nu exista la nivelul judetului Suceava.

Avem si un proiect de dezvoltare. Vorbim de un pact national de investitii 2017-2020. Am sesizat ca sindicatele si breslele vor cresteri salariale. E normal asta si Guvernul trebuie sa aiba capacitatea de a face asta. ALDE e partidul al carui presedinte e fost premier si care a fost cea mai buna guvernare a tarii.”


Intră acum și în grupul de