Marian Munteanu, primit la Suceava cu fanfară, de tineri îmbrăcați cu sumane negre, cu steaguri tricolore: Suceava este o vatră de spiritualitate foarte puternică


Intră acum și în grupul de

Liderul Alianței Noastre România, Marian Munteanu, a fost primit, sâmbătă, la Suceava, la o acțiune electorală, cu fanfară,  cu tineri îmbrăcați cu sumane negre și fluturând steaguri tricolore, dar și cu pâine și sare.sumane-tricolor

Marian Munteanu le-a spus susținătorilor prezenți în sala mică a Casei Culturii din Suceava că această zonă este o vatră de spiritualitate.

„Suceava este o vatră de viață spirituală foarte puternică și un loc foarte important pentru toată românitatea.Aici avem niște repere esențialte care fac parte din zestrea de valori pe care noi avem datoria să le întreținem”, a spus Marian Munteanu.

El a arătat că are o legătură foarte strânsă cu județul Suceava, că de Suceava îl leagă cele mai frumoase amintiri, menționând că duhovnicul său s-a mutat din București la Marginea unde a construit un schit, iar el a făcut numeroase drumuri spre Suceava pentru a se întâlni cu duhovnicul său, dar și pentru a-l sprijini în demersurile sale.

Marian Munteanu le-a spus participanților la miting că cel mai important este acum să fie recâștigată încrederea pe care românii și-au pierdut-o în ultimii ani.marian-munteanu-3

„Ceea ce întreprindem împreună nu are legătură neapărat cu o campanie electorală sau cu votul. Noi avem în România o problemă mult mai gravă decât cea a votului. Foarte mulți dintre oamenii noștri și-au pierdut încrederea în ei înșiși. Unii s-au depărtat de Dumezeu și de aici pleacă foarte multe rele, alții s-au lăsat influențați de unii sau de alții și au ajuns așa compatrioții noștri să spună că nu se poate face nimic, că nu mai putem ieși din năpasta asta”, a declarat Munteanu care a adăugat că milioane  de români au plecat din țară, iar alții sunt pe picior de plecare.

„Avem o putere pe care nu o bănuim, încrederea pe care o avem unii în alții”, a spus Munteanu care a menționat că pentru distrugerea acestei încrederi „s-a lucrat, cu forțe puternice”.

El consideră că mare parte din greșelile politice și administrative făcute în ultimii ani pot fi prin reparate prin reclădirea încrederii.marian-munteanu-5

Totodată, Marian Munteanu i-a încurajat pe cei prezenți, arătând că ei reprezintă majoritatea din această țară.

„Nu trebuie să vă descurajeze faptul că aveți senzația că suntem puțini. Nu suntem puțini, noi suntem majoritatea. Să nu vi se pară exagerat.  Eu cred și simt că suntem majoritatea. E drept, o majoritate tăcută”, a spus Marian Munteanu.

El le-a transmis că speranța nu poate fi reconstruită decât lucrând împreună și că cel mai important este ca oamenii cinstiți să fie promovați.

Marian Munteanu a mai declarat la Suceava că Alianța Noastră România își propune să intre în Parlament.

„Dacă intrăm în Parlament putem să dezvoltăm această formațiune mai repede. De dezvoltat o vom dezvolta oricum însă prezența în Parlament ne îngăduie, pe de o parte, lansarea unor inițiative legislative. Pentru asta ai nevoie de grupuri parlamentare, ai nevoie, oamenii au nevoie, să aibă acces la date și informații pe care, prin intermediul Parlametului le poți obține de la sursă și mai ales poți deveni o voce prin care doleanțele legitime ale oamenilor să fie în mod  corect reprezentate”, a spus Marian Munteanu.marian-munteanu-4

El a menționat că nu știe ce procent va obține formațiunea sa, dar sigur va fi o surpriză pentru cei care livrează acum sondaje pe piață.

„Nu știu ce procent va fi. Există o stare de așteptare și un orizont de încredere pe care simt cum crește. Este o parte a României, a României tăcute, care nu se regăsește în zonele acestea mai vocale ale vieții publice și am încredere că acești oameni sunt alături de noi pentru că ceea ce noi facem este pe linia gândirii lor. Sunt oameni cinstiți, oameni care și-ar dori să trăiască în alte condiții și merită să trăiască în alte condiții”, a spus Marian Munteanu.

El a mai adăugat că s-ar putea ca scorurile prezentate în sondaje să fie altele decât cele care vor fi după votul din 11 decembrie.

„Cei care vântură sondaje falsificate vor avea o mare surpriză. Se fac sondaje prin bucătării și sunt puse pe media pentru a-i descumpăni pe oameni că nu știu ce partide au 40 la sută, altele au 10, altele 12, altele 1. Să vedem cine are 1 și cine are 10. S-ar putea să fie invers”, a spus Marian Munteanu.(N.B.)marian-munteanu-2


Intră acum și în grupul de