Clotilde Armand, la Suceava: Politicienii noștri nu sunt ancorați în realitatea socială a țării


Intră acum și în grupul de

Clotilde Armand sustine o coferinta de presa la sediul USR Suceava.

LIVE TEXT:

”Romania are o problema foarte mare de incredere, in clasa politica si in viitor. Am venit cu un mesaj nou: trebuie sa avem incredere in oameni sinceri.

Oamenii pe care ii vedeti aici alaturi de mine sunt oameni sinceri. Cand recrutez pe cineva nu il intreb ce promite, ci vreau sa stiu ce a construit pana acum.

Pentru mine a fost un soc cand am ajuns pe niste platouri de TV, la dezbateri cu politicieni de profesie. Mereu vorbeau de viitor si de promisiuni.

Ei cu prezentul si trecutul stateau mai prost, viitorul arata foarte bine. Pentru mine ca business women ma uit la ce a facut un om, faptele spun despre noi.

Politicienii nostri nu sunt ancorati in realitatea sociala a tarii. Sunt intr-o alta lume, a lor. Vrem oameni cu o meserie si care stiu realitatea economica. Intre nivelul de coruptie si de saracie este o relatie demonstrata. Nu s-a discutat insa intre procentul de oameni care pleaca din tara si lipsa de incredere.

Tinerii nu pleaca pentru ca tara e saraca. Ei ar vrea sa lupte. Tinerii educati pleaca pentru ca nu mai au incredere ca aici pot construi ceva cinstit.

Nu e lipsa de curaj sau energie, e lipsa de meritocratie si democratie. Asta e prima noastra grija, sa nu mai fie coruptie, ci sanse egale pentru toti.

Nedreptatea e si mai greu de acceptat decat saracia. Saracia poate fi schimbata. In tot ce vrem sa facem exista masuri de combatere a coruptiei.

Noi vrem sa depolitizam Romania. Din Occident sunt lucruri bune si lucruri proaste. Eu nu idealizez Occidentul. Oamenii se simt neputinciosi si pleaca.

In satele si orasele mici din Romania nu e nevoie de politicieni. Toata lumea stie cine e bun gospodar si cine trebuie sa gestioneze satul. Nu trebuie sa mai depindă de un CJ sa isi deruleze programele lor.”


Intră acum și în grupul de