PSD a câștigat alegerile în județul Suceava în toate municipiile și orașele și în majoritatea comunelor


Intră acum și în grupul de

PSD a câștigat alegerile în județul Suceava în toate municipiile și orașele, dar și în numeroase comune, având peste 40 la sută din voturi potrivit estimărilor partidelor, în timp ce PNL a obținut în județ circa 25 de procente.

Potrivit numărătorilor parlalele ale partidelor, PSD a câștigat alegerile în municipiile Suceava, Rădăuți, Fălticeni, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, în orașele Gura Humorului, Frasin,Siret, Broșteni, Solca, Liteni, Milișăuți, Vicovu de Sus.

Conform datelor preliminare, majoritatea comunelor din zona Fălticeni au fost câștigate categoric de PSD, dar și în zona Rădăuți au fost câștigate de PSD comunel Arbore, Voitinel, Frătăuții Vechi, Iaslovăț, Brodina, Pătrăuți, Poieni Solca, Sucevița, Gălănești, Vicovu de Jos, Satu Mare, Bilca, Burla, Volovăț și Horodnic de Jos în timp ce Putna, Marginea și Horodnic de Sus au fost câștigate de PNL.

În zona de munte PSD a câștigat și comunele Vama, Ostra, Breaza, Moldova Sulița, Pojorâta, Poiana Stampei sau Dorna Candrenilor.

Astfel, potrivit datelor colectate de partide, din cei zece deputați, cinci sau șase, vor reveni PSD, trei sau patru vor reveni PNL, iar unul va reveni ALDE sau PMP.

Conform simulării pe datele actuale, bazate și pe exit-poll-uri care arată că ALDE și PMP ar urma să intre în Parlament,  la Senat, PSD ar urma să obțină doi senatori, PNL un senator, iar ALDE sau PMP un senator.

Configurația exactă va putea fi stabilită doar după numărarea tuturor voturilor urmând ca după ce vor fi distribuite mandatele de parlamentar câștigate în mod direct să fie stabilite și mandatele de parlamentar rezultate din redistribuirea votului. (N.B.)


Intră acum și în grupul de