Cazul lui Brândușel Nichitean care a fost prins că a votat de cinci ori, invocat de Raluca Turcan pentru a invalida mandatul de deputat al lui Liviu Dragnea


Intră acum și în grupul de

Cazul din 2004 al lui Brândușel Nichitean, care a fost prins că a votat de cinci ori la alegerile parlamentare și și-a pierdut mandatul de senator în care a fost ales a fost invocat de președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, pentru a invalida mandatul de deputat al lui Liviu Dragnea.

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a anunţat că liberalii vor vota pentru invalidarea mandatului de deputat al liderului PSD, Liviu Dragnea, precizând că, dacă va fi necesar, PNL va sesiza Curtea Constituţională.

Raluca Turcan susține că există un precedent, când pentru fapte similare pentru care nu fusese dată o sentinţă judecătorească la acel moment, în 2004 toate partidele au acceptat invalidarea mandatului de senator al persoanei în cauză.

”Vom pleda pentru invalidarea mandatului de deputat al preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, şi vom vota în consecinţă. Regulamentul Camerei Deputaţilor este clar şi limpede: mandatele persoanelor condamnate definitiv pentru fraude electorale nu pot fi validate”, a scris Raluca Turcan pe pagina sa de Facebook.

Brândușel Nichitean a fost prins, în noiembrie 2004, la alegerile parlamentare, că a votat de cinci ori.

El era pe lista Alianței PNL-PD pentru Senat pe locul al doilea, iar în urma rezultatelor alegerilor, Alianța DA a obținut atunci în județul Suceava doi senatori.

Astfel, Brândușel Nichitean s-a prezentat la Parlament pentru a prelua mandatul de senator, dar în Comisia de validare s-a decis că acesta nu poate fi parlamentar pentru că infracțiuni electorale pentru că a votat de mai multe ori.

În locul său a fost atunci validat Tiberiu Prodan.(Alin Dima)


Intră acum și în grupul de