PMP Suceava: Prim propunerea pentru funcția de premier al României, PSD arată dispreț față de propriul electorat

Liderul PMP Suceava, Corneliu Popovici, consideră că prin propunerea de prim ministru făcută de PSD, se confirmă că PSD a mințit în toată campania electorală.

„Partidul Social Democrat a ținut secret numele premierului toată durata campaniei electorale. A invocat o strategie de protecție a imaginii acestei persoane. A lansat mesaje electorale cu tentă vădit naționalistă. A ironizat în mod repetat și răutăcios al doilea prenume, Julien, al fostului premier Dacian Cioloș. Astfel, a accentuat ideea că acesta nu ar fi român. I-a asociat și numele de familie cu o presupusă originemaghiară. Toată campania electorală, PSD a mințit. Spunem acest lucru cu toată responsabilitatea, văzând care este propunerea PSD pentru funcția de prim ministru: Sevil Shhaideh. Doamna aparține minorității turco-tătare și este căsătorită cu un sirian”, se arată într-un comunicat semnat de Popovici.

El subliniază că PMP este membru al Partidului Popular European și Susține drepturile minorităților și respectă libertatea de religie, drept fundamental din Declarația Universală ONU.

„Ceea ce subliniază PMP sunt mesajul și atitudinea mincinoasă a partidului care a câștigat alegerile mizând pe sensibilitatea naționalistă a românilor, accentuând chiar și apartenența la religia ortodoxă, majoritară, a populației de cetățenie română”, susține liderul PMP Suceava.

El menționează că după ce a organizat pelerinaje la bisericile și mânăstirile ortodoxe cu diferite ocazii, după ce a avut întâlniri cu prelați ai Bisericii Ortodoxe pentru a obține sprijinul acestora și după ce a mințit toată campania că susține românii, PSD a fost votat de peste 45% dintre cei prezenți la urne, iar în Suceava, PSD a obținut 48,86% pentru Camera Deputaților și 50,2% pentru Senat.

„PMP afirmă astăzi că peste jumătate dintre suceveni au fost batjocoriți de către PSD. Liderii PSD trebuiau să vă spună că vor propune o tătăroaică premier. Trebuiau să vă spună că Liviu Dragnea o va propune pe fina sa de căsătorie, fără știrea conducerii PSD. Nici măcar Ceaușescu nu-și permitea s-o facă cu de la sine putere pe soția sa prim-ministru: i-a dat funcția de viceprim-ministru al Consiliului de Miniștri, după un simluacru de alegeri în CC al PCR. Liviu Dragnea l-a depășit pe Ceaușescu în privința autocrației în politică”, susține Popovici.

El ține să precizeze că acesta este PSD care una spune ca să fie votat, alta face după ce este votat și va pretinde că i s-a acordat încrederea și face ce vrea, având acest vot al electoratului.

„Noi v-am spus adevărul și vom proceda la fel în continuare”, a conchis Corneliu Popovici.(Alin Dima)