Liderul PSD Suceava: Prin preluarea Parcului Șipote, Ion Lungu vrea să acopere avizele de construire de pe spațiile verzi făcute în ultimii 14 ani și posibile inginerii viitoare


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, a declarat, joi, într-o conferință de presă, că primarul Ion Lungu nu are nici o intenție de amenajare a Parcului Șipote și susține că acesta dorește doar să obțină avizul pentru Planul Urbanistic General astfel încât să fie acoperite anumite împroprietăriri și autorizații de construire date pe spații verzi, dar și posibile inginerii viitoare.

Cușnir a spus într-o conferință de presă că în ceea ce privește transferul unei suprafețe de  170,82 ha de pădure către municipalitate solicitată de primar,  Ion Lungu foloseşte ca motiv “amenajarea Parcului Sipote” pentru a le trage o nouă păcăleală sucevenilor.

„De fapt, Suceava este în grava situaţie de a nu putea aprobă PUG-ul pentru că nu are suprafeţele minime de spaţii verzi recomandate de Comunitatea Europeană, 26 mp/locuitor,  nici măcar 20mp/ locuitor, suprafaţă impusă prin art 10 din Legea 24/2007”, a spus Cușnir.

El a apreciat că, probabil este că la Suceava sunt circa 10 mp de spații verzi/ locuitor în timp ce Botoşani, de exemplu, are 31 mp/locuitor .

„Prin acest transfer Ion Lungu încerca să acopere toate împroprietăririle şi autorizaţiile de construire pe spaţii verzi care s-au făcut în ultimii 14 ani, dar şi pentru a putea acoperi din timp nişte posibile inginerii viitoare, tip Ion Lungu şi PDL. Din aceleaşi motive, Suceava nu are încă Registrul Spaţiilor Verzi (inventarierea spaţiilor verzi) care trebuia finalizat până la dată de 01.01.2011”, a spus Cușnir care s-a întrebat de ce se teme Ion Lungu de inventarierea spaţiilor verzi.(Alin Dima)


Intră acum și în grupul de