Disputa PSD-PNL privind bugetul Sucevei continuă. Cușnir către Harșovschi: Nu vom vota un buget care va include „ideile” complet absurde și jignitoare față de banii sucevenilor


Intră acum și în grupul de

Disputa dintre reprezentanții organizațiilor locale sucevene ale PSD și PNL privind modul în care trebuie să fie construit bugetul municipiului Suceava continuă.

După ce liderul OM PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, a anunțat în conferință de presă că PSD nu va vota un buget pentru care populația nu a fost consultată, viceprimarul PNL al municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, a răspuns pe Facebook că populația a fost consultată atunci când a votat proiectul prezentat de primarul Ion Lungu.

După această intervenție, a venit, duminică, pentru viceprimarul Harșovschi, replica, de data aceasta pe Facebook, a lui Dan Ioan Cușnir.

„Singurul fenomen care ar trebui să genereze uimire este lipsa dumneavoastră de înțelegere a principiilor de răspundere a aleșilor locali și legitimitate dată de vot. Dacă ați primit mandatul Sucevenilor să administrați acest oraș, credeți că puteți lua orice decizie fără niciun fel de răspundere? Sucevenii au votat un angajament și un set de promisiuni, nu au „aprobat” un dezastru administrativ lipsit de rezultate. Vă reamintim că responsabilitatea voastră este față de bunăstarea tuturor cetățenilor, chiar și cei care nu v-au votat. Acest comportament pe care îl manifestați ne face să credem că ați confundat Suceava cu un cătun de munte, nu un municipiu reședință de județ”, arată Cușnir.

El a spus că PSD nu va vota un buget cu idei complet absurde și jignitoare față de banii sucevenilor.

„Nu a fost necesar niciun document pentru a vă preveni că nu vom vota un buget care va include „ideile” complet absurde și jignitoare față de banii sucevenilor care plătesc taxe și impozite. Acceptați faptul că nu vom valida un act administrativ nefezabil, lipsit de profesionalism și făcut pe genunchi. Așteptăm cu mare interes un draft de buget în baza căruia să putem avea un dialog instituțional firesc, în locul unui mesaj sarcastic și condescendent pe Facebook. Sperăm de asemenea că nu veți mai mima consultarea publică pentru buget sau pentru celelalte proiecte importante ale Sucevei”, menționează liderul PSD Suceava.

El îndeamnă PNL să respecte legea și îl asigură pe Harșovschi că echipa PSD va studia cu mare atenție prevederile legale invocate.

„De asemenea, nu vă mai argumentați lipsa de viziune cu ce au făcut sau nu alții, pentru că acum dumneavoastră sunteți în lumina reflectoarelor și de la dumneavoastră sunt așteptările. Este surprinzător totuși că încheiați comentariul dvs. cu sloganul administrației locale PDL – PNL 2004 – 2020: demagogie, populism, prăpastie”, încheie Dan Ioan Cușnir.


Intră acum și în grupul de