PSD Suceava: Ion Lungu nu avut discuții cu parlamentari ai PSD. Nu putem să oferim sprijin tacit unor proiecte obscure și netransparente


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, a transmis, joi, un comunicat în care dezminte că parlamentari ai partidului ar fi avut discuții punctuale cu primarul Ion Lungu pe proiectele pe care acesta le susține, așa cum a afirmat Ion Lungu, miercuri, când a spus că a discutat cu parlamentari de la PNL,PSD și ALDE.

Cușnir arată într-un comunicat de presă că primarul Ion Lungu a făcut un apel la toate partidele politice, în special la PSD, pentru sprijinirea inițiativei de transfer a pădurilor de la Cetatea de Scaun și din Zamca către Municipiul Suceava, precum și obținerea de finanțare pentru realizarea Sălii Polivalente și că a declarat că a avut discuții cu parlamentarii PSD despre proiectele Sucevei.

„Dezmințim cu fermitate această nouă minciună a lui Ion Lungu : parlamentarii PSD Suceava NU au avut discuții cu Ion Lungu pe tema bugetului pentru anul 2017 sau pentru sprijinirea unor proiecte punctuale, pentru că nu au fost solicitați în acest sens. Nu putem să oferim sprijin tacit (așa cum ne cere Ion Lungu în conferințe de presă) unor proiecte obscure și netransparente. Orice discuție trebuie să contribuie la o dezbatere echilibrată și corectă”, se arată în comunicat.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că a avut discuții cu parlamentarii suceveni din toate partidele în vederea susținerii proiectelor pe care el le promovează, fără însă să spună dacă a obținut promisiuni de sprijin din partea lor.

„Nu ascund că am avut discuții cu toate categoriile de parlamentari și de la PNL și PSD și ALDE. Nu cred că e foarte important să facem declarații de presă comune. Important este ca tacit să sprijinim aceste proiecte. Am avut, punctual, discuții cu toți parlamentarii și de la PNL și de la PSD și de la ALDE”, a declarat Lungu într-o conferință de presă.

Întrebat dacă a primit sprijin pentru a avea discuții la Guvern cu diverși factori decizionali, primarul a spus că nu este necesară intervenția cuiva pentru ca el să intre la Guvern sau la diverși miniștri.

„Nu trebuie să-mi faciliteze nimeni intrarea la Guvern. Eu, ca primar al municipiului Suceava am oricând o ușă deschisă la Guvern și la miniștri. Niciodată nu am fost refuzat. Voi merge săptămâna viitoare la Guvern”, a spus Lungu.(N.B.)


Intră acum și în grupul de