Consiliul Județean Suceava ar putea primi încă 36,2 milioane de lei pentru a asigura creșterea salariilor angajaților din instituțiile subordonate și din aparatul propriu-amendament PNL


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava și lider al organizației județene PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, miercuri seara, că prin grupul de parlamentari PNL de Suceava a fost inițiat un amendament la bugetul de stat pe 2017 prin care se propune suplimentarea sumei prevăzute de Ministerul Finanțelor Publice la capitolul alte transferuri cu suma de 36,2 milioane de lei pentru acoperirea creșterilor salariale ale angajaților din aparatul propriu și din instituțiile aflate în finanțarea Consiliului Județean Suceava.

Din totalul creșterilor salariale, estimate la 50,4 milioane de lei, prin Proiectul de Buget se alocă doar suma de 14,6 milioane de lei, arată inițiatorii.

În motivarea necesității alocării acestei sume se arată că în urma aplicării prevederilor Legii nr. 250/2016 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 20/2016 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, în vigoare de la 24.12.2016 și a OUG 2/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, precum si modificarea si completarea unor acte normative, a rezultat o creștere salarială de 50,8 milioane de lei, pentru salariații din aparatul propriu și pentru cei din instituțiile aflate în finanțarea CJ Suceava.

Din sumele alocate prin Proiectul de Buget se poate acoperi doar suma de 14,6 milioane de lei, rezultând, doar pentru salarii, un deficit de 36,2 milioane de lei care este suma solicitată prin acest amenament.


Intră acum și în grupul de