Liderul PSD Suceava, senatorul Ioan Stan: PSD este acuzat pe nedrept. Guvernul Cioloș a modificat 130 de articole din Codurile penale prin OUG prin care s-au îngrădit drepturi ale cetățenilor. Raluca Prună a propus comasarea DNA cu DIICOT


Intră acum și în grupul de

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat, joi, că în cadrul ședinței Comitetului Executiv Național CEx al partidului Guvernul actual a primit susținerea totală a membrilor PSD și că va continua programul de guvernare pe care l-au votat cetățenii. El a spus că PSD este acuzat pe nedrept pentru anumite aspecte legate de modificarea Codurilor penale în condițiile în care Guvernul Dacian Cioloș a modificat 130 de articole prin OUG fără consultare, iar ministrul de atunci al Justiției, Raluca Prună, a propus comasarea DNA cu DIICOT.

Totodată, Ioan Stan a subliniat că președintele PSD, Liviu Dragnea, nu este între beneficiarii Ordonanței de Urgență de modificare a Codurilor Penale.

Potrivit liderului sucevean al PSD, membrii CEx al PSD au votat în unanimitate susținerea actualului Guvern, inclusiv a ministrului Justiției Florin Iordache.

Ioan Stan a subliniat că PSD susține în continuare acest Guvern, dar și Ordonanța de Urgență cu privire la modificarea Codurilor penale, prin care se pune în acord legislația penală cu deciziile Curții Constituționale.

Totodată, el a spus că parlamentarii PSD vor continua să susțină și cele două proiecte de lege privind grațierea și pentru modificarea legii privind executarea pedepselor care vor fi dezbătute în Parlament.

Stan a respins acuzele că Ordonanța de Urgență de modificare a Codului Penal a fost luat într-o ședință a Guvernului care a avut loc în timpul nopții.

„Faptul că ședința s-a ținut seara consider că e o notă bună pentru Guvern, pentru că lucra și la acea oră. Plus că avizul de la CSAT a ajuns la Guvern în jurul orei 20:00”, a explicat Ioan Stan.

El a explicat că promovarea acestor proiecte de lege, dar și a Ordonanței de Urgență a avut la bază solicitările Curții Constituționale.

Liderul PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a arătat că social-democrații sunt acuzați pe nedrept pentru aspecte  care au fost inițiate de fostul ministru al justiției din Guvernul Dacian Cioloș, Raluca Prună.

„Cei care acuză Guvernul trebuie să știe că fostul ministru al Justiției, Raluca Prună a modificat prin Ordonanțe de Urgență nu mai puțin de 130 de articole din Codul Penal și Codul de procedură penală prin care s-au îngrădit drepturi ale cetățenilor. De asemenea, PSD este acuzat că își dorește unificarea DNA cu DIICOT. Trebuie să ne reamintim însă că tot doamna Raluca Prună propunea pe 30 noiembrie 2016 această unificarea a DIICOT cu DNA, iar acum se încearcă să ni se pună nouă în spate că am vrea să facem acest lucru”, a declarat Ioan Stan.

Liderul social democraților suceveni a mai spus că PSD nu va organiza contramanifestații la protestele care se organizează în aceste zile.


Intră acum și în grupul de