Liderul USR Suceava, Teodora Munteanu, transmite o scrisoare deschisă organizațiilor sucevene ale PSD și ALDE în care le solicită să ceară abrogarea OUG de modificare a Codului penal și Codului de procedură penală

Liderul USR Suceava, Teodora Munteanu, a transmis, vineri dimineața, o scrisoare deschisă organizațiilor PSD Suceava și ALDE Suceava în care le solicită să ceară abrogarea OUG 13/ 2017.

Vă prezentăm intergal textul scrisorii transmise de USR Suceava.

„Solicitarea publică a Filialei locale USR Suceava pentru PSD Suceava și ALDE Suceava

 

Filiala locală a USR Suceava SOLICITĂ public organizaţiilor PSD Suceava și ALDE Suceava să ceară de îndată Guvernului abrogarea Ordonanței de Urgență nr. 13/2017 de modificarea a Codului penal și a Codului de procedură penală!

 

SOLICITĂM organizaţiilor judeţene ale celor doua partide să nu ignore protestele miilor de suceveni care işi manifestă dezaprobarea faţă de această procedura toxică ce clatina din temelii justiţia in România. Cerem conducerii celor două partide respectarea statului de drept!

 

SALUTĂM decizia unor membri PSD și ALDE din țară de a se alătura protestului românilor, de a respecta principiile democrației mai presus de disciplina dictatorială a actualei conduceri, înțelegând mecanismul de creare și implementare a unei ordonanțe și efectele acesteia pe termen mediu sau lung!”

Documentul este semnat de preşedintele USR Suceava, Teodora Munteanu.

Ulterior, Teodora Munteanu a transmis scrisori deschise parlamentarilor PSD și ALDE din județul Suceava, dar și liderului organizației municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir și fostului senator PSD Ovidiu Donțu, având același conținut pe care îl redăm integral în continuare.

„Va cerem să respectaţi statul de drept şi să cereţi Guvernului abrogarea Ordonanței de Urgență nr. 13/2017 de modificare a Codului penal și a Codului de procedură penală!

 

Va rugam să nu ignoraţi protestele miilor de suceveni care işi manifestă dezaprobarea faţă de această procedură toxică ce clatină din temelii justiţia in România.

 

Încrederea pe care v-au acordat-o alegătorii la recentele alegeri vă dau dreptul să legiferați și să guvernați, dar nu discreționar. Voturile primite pe 11 decembrie 2016 nu sunt un cec în alb și nu legitimează acțiunile din ultimele zile.

 

Vă solicităm să vă exprimați public poziția.

În aceste zile, tăcerea înseamnă complicitate.

 

Va rugam să aveti curaj şi să le dovediţi alegătorilor dumneavoastră că bucovinenii sunt oameni mândri si verticali, nu slugile lui Liviu Dragnea şi ale lui Calin Popescu Tariceanu.

 

Salutam decizia unor membri PSD și ALDE din țară de a se alătura protestului românilor, de a respecta principiile democrației mai presus de disciplina dictatorială a actualei conduceri, înțelegând mecanismul de creare și implementare a unei ordonanțe și efectele acesteia pe termen mediu sau lung.

 

Cu speranţa ca nu veţi pune niciodată reprezentarea Sucevei şi Bucovinei mai prejos decât interesele meschine ale liderilor dumneavoastră de partid”.

(N.B.)