Parlamentarii PSD Suceava îi răspund lui Flutur că dialogul direct e de preferat și susțin că au făcut toate demersurile pentru proiecte, iar județul Suceava a obținut cea mai mare sumă pentru echilbrarea bugetelor locale


Intră acum și în grupul de

PSD Suceava a răspuns, luni, apelului făcut de liderul PNL Suceava, Gheorghe Flutur, care a solicitat ca toți parlamentarii de Suceava să susțină la Legea bugetului de stat pentru 2017 asigurarea finanțării pentru proiectele din județ.

Într-un comunicat de presă, PSD Suceava arată că în contextul social-politic actual care „se reașează după alte repere noțiunea de democrație, de alegeri democratice”, grupul parlamentarilor PSD Suceava constată că prioritar pentru liderii PNL Suceava rămâne „aceeași demagogie și lipsă a dorinței reale de comunicare, constatată permanent în timpul ultimilor ani”.

„ Așa cum am menționat în comunicatele de presă și în întâlnirile directe cu ceilalți parlamentari suceveni, prioritatea parlamentarilor social democrați rămâne realizarea/finalizarea obiectivelor fiecărei Unități administrativ-teritoriale din județ indiferent de culoarea politică a celor ce conduc aceste comunități”, se arată în comunicat.

Totodată, ei arată că au susținut și au reușit cuprinderea în bugetul actual al finanțării în mare măsură a unor obiective de importanță județeană precum pârtia de schi de la Câmpulung Moldovenesc, șoseaua de centură a Sucevei.

„Menționăm că județul Suceava a obținut și cea mai mare sumă pentru echilbrarea bugetelor locale, fapt extrem de important pentru toate UAT-urile (unități administrativ-teritoriale n.r.). Avem o certitudine și în cazul finanțării finalizarii Spitalului Municipal Fălticeni și a extinderii conductei de gaz până la Vatra Dornei. Astfel este demonstrat faptul că guvernul PSD realizează lucruri concrete pentru judetul Suceava spre deosebire de promisiunile neonorate ale fostului guvern tehnocrat”, se mai arată în comunicat.

Parlamentarii PSD de Suceava solicită președintelui PNL Suceava, Gheorghe Flutur, să poarte o comunicare directă și nu prin presă.

„De asemenea, parlamentarii PSD îi comunică liderului PNL Suceava că își exprimă dispoziția pentru o comunicare directă, firească (după cum a solicitat chiar dumnealui într-o convorbire cu liderul PSD Suceava, fapt nerespectat după cum rezultă din ultimele sale intervenții din presa locală)”, se arată în comunicat.

Președintele CJ Suceava și al PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a făcut, duminică, un apel tuturor parlamentarilor de Suceava să susțină alocarea de fonduri pentru investiții guvernamentale în județ, dar și pentru alocarea de fonduri necesare pentru asigurarea salariilor angajaților instituțiilor din subordinea CJ Suceava și a aparatului propriu.

Flutur a arătat că parlamentarii PNL de Suceava au formulat amendamente în acest sens care prevăd asigurarea fondurilor necesare pentru șoseaua de centură a Sucevei, pentru șoseaua de centură a municipiului Rădăuți, pentru începerea drumului expres Siret-Pașcani, pentru pârtia de schi din Masivul Rarău, pentru Spitalul Municipal Fălticeni, dar și pentru căminul de bătrâni de la Solca.(Alin Dima)


Intră acum și în grupul de