Parlamentarii PNL Suceava, nemulțumiți de votul la Legea bugetului: Deși s-a încercat sensibilizarea PSD în folosul județului Suceava, cele opt amendamente depuse au fost respinse


Intră acum și în grupul de

Parlamentarii PNL de Suceava și-au exprimat, marți, nemulțumirea că cele opt amendamente depuse de ei la Legea bugetului de stat în folosul județului Suceava au fost respinse.

Într-un comunicat de presă al parlamentarilor PNL de Suceava se arată că deși s-a încercat sensibilizarea PSD privind colaborarea în folosul județului Suceava și a sucevenilor, toate cele opt amendamente depuse de liberalii suceveni la Legea bugetului de stat, vitale pentru judet, au fost respinse de majoritatea PSD – ALDE.

„Ne-am fi dorit o susținere pentru rezolvarea nevoilor stringente ale județului, atât prin sensibilizarea Guvernului cât și a majorității PSD-ALDE”, se arată în comunicat.

Totodată, parlamentarii liberali suceveni arată că, din păcate pentru judetul Suceava, acest lucru nu s-a întâmplat.

„Noi, ca parlamentari ai opoziției, am făcut tot ce se putea face, începând cu inițierea și depunerea celor opt amendamente. Am sintetizat problemele județului și am considerat că este bine să depunem doar opt amendamente, sperând că Guvernul se va putea concentra mai bine asupra lor”, se mai arată în comunicat.

Ei subliniază că prin respingerea amendamentelor, au avut dovada că Guvernul și majoritatea PSD-ALDE nu au nici o disponibilitate, nici o aplecare, către rezolvarea problemelor, a nevoilor județului Suceava.

PSD Suceava a anunțat, marți, că în Legea bugetului de stat pentru anul 2017, interesele județului Suceava au fost corect susținute.

Într-un comunicat de presă al organizației județene PSD Suceava se arată că în aceste zile, pentru parlamentarii PSD suceveni, ca și pentru colegii lor din țară, prioritatea a fost adoptarea bugetului de stat, care să permită deblocarea activității consiliilor județene și a primăriilor, în folosul comunităților pe care le reprezintă, așa cum s-a promis în campania electorală.

„Interesele județului Suceava au fost corect susținute, așa cum o demonstrează bugetul adoptat, dar în limite realizabile, obiective și nu sub forma unor solicitări fanteziste, profund demagogice, ca cele ale colegilor liberali”, se arată în comunicat.

Parlamentarii liberali suceveni au cerut suplimentarea fondurilor pentru plata salariilor pentru instituțiile subordonate Consiliului Județean Suceava și aparatului propriu arătând că suma prevăzută nu este suficientă pentru întregul an mai ales că s-au majorat substanțial salariile.

Mai mult, parlamentarii PNL au mai solicitat fonduri în plus pentru șoseaua de centură a Sucevei, alocarea de bani pentru centura municipiului Rădăuți, fonduri pentru începerea drumului expres Siret-Pașcani, dar și pentru pârtia de schi de pe Rarău și pentru începerea lucrărilor la cel de-al doilea tronson, bani pentru finalizarea Spitalului municipal Fălticeni și pentru funcționarea Căminului de bătrâni de la Solca.(Alin Dima)

 


Intră acum și în grupul de